Godaste potatissalladen med primörer.
Godaste potatissalladen med primörer. Foto: Fotograf Jenny Grimsgård

Vårvacker potatissallad

En vårig potatissallad passar perfekt på påskbordet. Recept av mamas matbloggare Monica Eisenman.

4 portioner

DU BEHÖVER:

500 g delikatesspotatis

250 g färsk sparris

100 g sockerärtor

100 g haricots verts

100 g rädisor

100 g parmesan, riven

1 kruka basilika, hackad

4 msk vit balsamvinäger

5 msk olivolja

2 msk honung

1 msk dijonsenap

salt och peppar

ärtskott och solrosskott till ­garnering

GÖR SÅ HÄR:

Koka potatis och låt svalna. Skär sparris i bitar. Förväll snabbt sockerärtor, haricots verts, sparris och rädisor var för sig i lättsaltat vatten. De ska fortfarande vara knapriga! Skölj med kallt vatten.

Blanda parmesan, basilika, vit balsamvinäger, olivolja, honung och dijonsenap. Rör ihop alla ­ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med ­ärt- och solrosskott.

Tips! På alltommat.se hittar du fler smarriga recept på potatissallader –allt från ljummen med vinägrett eller med fransk och kapris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!