Vårdnadsbidraget - en kvinnofälla?
Vårdnadsbidraget - en kvinnofälla?

Vårdnadsbidraget - en kvinnofälla?

mamabloggen Cool mom bloggar om vårdnadsbidraget. Är det en kvinnofälla eller inte? Vad tycker ni, alla mammor där ute?  Är vårdnadsbridraget, som innebär att den som är hemma med barn kan få lön för detta ett omodernt och bakåtsträvande påhitt, eller ett sätta att faktiskt kunna vara hemma med sina barn lite längre. 

Det är en intressant fråga, så använd kommentarsfunktionen här nedan och gör er stämma hörd! 

Så här skriver Cool mom:

"När jag i morse satt och bälgade i mig min obligatoriska balja kaffe och läste morgontidninges insändare så handlade nästan alla insändare om det omtalade vårdbidraget (de flesta var svar på en insändare som hävdade att införandet av vårdbidraget är en kvinnofälla)

Jag måste personligen säga att det är det bästa som hänt på länge (även om 3000/mån. inte är speciellt mycket). Jag har länge varit ARG för att jag blivit tvingad ut i arbetslivet alldeles för tidigt för att vi överhuvudtaget ska klara oss ekonomiskt, och då är vi ändå en familj som aldrig åker på semester eller lägger ut dyra pengar på prylar.

Som när min 3- åring fick börja förskolan när han precis fyllt 1 år, det var hemskt!! Men mina  och min mans föräldradagar var nästan slut. det gick bra ändå för han går på en fantastisk förskola med underbar personal men jag hade gärna väntat lite med att låta honom börja där tills han var liite äldre...

Jag har en högskoleutbildningoch ett yrke att falla tillbaka på och vill själv välja vad som är bäst för mitt barn, det vill jag inte att någon annan ska göra. 

Det kan väl ALDRIG vara en kvinnofälla att låta intelligenta och självständiga kvinnor själva få bestämma över sitt och familjens bästa!

Jag menar inte att alla ska/kan utnyttja vårdbidraget, har möjlighet eller att det passar alla MEN jag har i alla fall möjligheten att ta det beslutet SJÄLV! 

Jag har plötsligt en annan valfrihet än tidigare och det är jag glad över."

Läs mer om vårdnadsbidraget här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!