Foto: Liderina

Vanliga missen som gör att Tripp trapp-stolen kan välta bakåt

En video som just nu sprids i sociala medier visar hur ett barn välter baklänges i den populära Tripp trapp-stolen. Men det finns ett enkelt sätt att hindra det från att hända.

När Johanna Liljestams son Mio var ett år gammal var han nära på att råka ut för en riktig otäck olycka. Han brukade sitta vid matbordet i sin Tripp trapp-stol och hade för vana att skjuta ifrån sig med benen mot bordet när han kände sig färdig med maten. Oftast stod stolen stadigt ändå, men en dag välte den.

– Som tur var stod jag upp vid det tillfället och kunde fånga stolen innan den slog i golvet, berättar Johanna.

Hade hon inte gjort det hade Mio slagit bakhuvudet rakt i golvet.

Efter den händelsen bestämde sig Johanna för att kolla upp om andra hade varit med om samma sak. Snart upptäckte hon att det finns en förlängningsdel, tippskydd, i plast som man kan köpa till och skriva fast på Tripp trapp-stolarna.

– Vi hade inte någon förlängningsdel på vår stol och jag visste inte ens om att det fanns, säger Johanna och berättar att även sonen storasyster hade använt samma stol när hon var mindre. Hon vickade aldrig på den, och därför hade aldrig tanken på att den kunde välta slagit familjen.

Köpte till förlängningsdel

Så fort hon läste om förlängningsdelen köpte hon till den och monterade på stolen. Nu vill hon uppmana alla föräldrar med Tripp trapp-stolar att göra samma sak.

– Jag skulle rekommendera ALLA föräldrar att köpa till förlängningsdelen eller ännu bättre att den ingår i alla stolar och att föräldrar med äldre stolar erbjuds förlängningsdelen gratis av Tripp Trapp. Innan en allvarlig olycka inträffar.

Tripp trapp – här med förlängning.

Rebeckah Stensson är PR-ansvarig på byrån som företräder Stokke, som tillverkar Tripp trapp-stolarna, och menar att deras stol är en av de absolut säkraste på marknaden.

– När man använder Tripp Trapp på korrekt sätt, är stolen en av de absolut säkraste på marknaden. I dag möter den alla relevanta internationella säkerhetsstandards och har i ett stort antal tester av oberoende testinstitut stått ut som den pålitligaste produkten i sitt segment, säger Rebeckah Stensson.

Hon framhäver också att det sedan ett antal år tillbaka finns så kallade "Extended gliders", förlängningsdelar som skyddar från tippning, som ingår vid köp av Tripp Trapp Babyset samt Newbornset. De går även att köpa separat.

– I vår användarmanual är vi också tydliga med att man som förälder aldrig ska lämna sitt barn utan uppsikt, säger Rebeckah Stensson.

Här är klippet som återigen börjat spridas:

Vill du köpa tippskydden? Läs mer och köp här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!