Välkommen till blogg.mama.nu Ninni Schulman!
Välkommen till blogg.mama.nu Ninni Schulman!

Välkommen till mamas blogg-gäng Ninni Schulman!

Ninni Schulman, tidigare tf chefredaktör på nedlagda AlltomBarn, bloggare och författare har skrivit på sin blogg Dagarna sedan 2007. Vi är glada och stolta över att Ninni har valt att flytta sin blogg till mama.

NINNI SCHULMAN

Ålder: 38.
Familj: Gift med Niklas, barnen Signe, 7, och Sven, 6.
Bor: Bromma.
Aktuell: som mamas nya bloggare och med färska boken Flickan med snö i håret, i handeln den 28 juli. Här kan du förhandsbeställa Flickan med snö i håret.Blogg: Dagarna.

För nytillkomna läsare, hur vill du beskriva din blogg?
– Jag skulle nog säga att det är en cynisk och varm vardagsblogg, varken särskilt negativ eller elak. Jag skriver om min vardag, dagarna som går.

Jag ser dig som något av en bloggveteran, har du några konkreta tips till andra för att få bloggen att ta fart?
– Förutom att blogga ofta, tror jag på att inte skriva för långa inlägg, att till exempel inte beskriva en hel dag i löpande text. Hellre dela upp och göra fler inlägg. Hitta en vinkel eller en poäng för varje blogginlägg och sedan hålla sig till det. Man kan också använda sig av olika återkommande teman under bloggandets gång. Personligen tycker jag att det är lättare att läsa bloggar med tempoväxling, ena gången kanske ett inlägg som bara innehåller en massa bilder, andra gången bara en kort dialog med barnen.

Vad läser du själv för bloggar?
–  Alex (Schulman) har ju lagt ner sin blogg... Men jag gillar ”Onekligen”, för den är väldigt snygg och välskriven. Och så gillar jag en blogg som skrivs av Wayne Nilsson. Den är otroligt rolig!

Nu står du i startgroparna för en ny karriär som författare med din bok Flickan med snö i håret, som kommer ut i sommar. När bestämde du dig för att skriva en bok?
– Jag har tänkt i alla år, ända sedan jag var liten att jag någon gång ska skriva en bok. Men för varje år som gick och jag insåg att ”nehej, det blev inget i år heller”, blev det ju tillslut lite ångesskapande. Sedan när jag hade småbarn tänkte jag att nu ska jag INTE skriva en bok. Men helt plötsligt en kväll när jag satt och virkade såg jag allt framför  mig. Huvudpersonerna, skogen, polisstationen, husen. Den kvällen tog det fart och jag skrev ner alla ideér för hand.

När kommer boken?
– Den finns i handeln från och med den 28 juli.

Hur känns det?
– Det känns jättekonstigt, overkligt. Det är ju en dröm som går i uppfyllelse! Samtdigt hade jag trott att det skulle kännas ännu större, haha, men det är är så overkligt så det är svårt att förstå att det äntligen händer!

Du skriver deckare, vad skräms du av själv?
– Skogen….mörker,  men jag är inte så lättskrämd i verkliga livet. Jag är mer rädd för tillstånd som maktlöshet och ensamhet.

Ditt bokomslag illustrerar just skog och ett obehagligt mörker, tar du upp dina egna rädslor i boken?
– Jamen jag tycker att det är rätt dystert med skog, jag gillar att jobba med den effekten. Jag får inte ut något av att beskriva i detalj hur någon blir misshandlad, utan det är mer det runt omkring. Rädslor som jag nämnde, ensamhet och maktlöshet, mer psykologiska otäcka känslor, och dessa finns absolut som ingredienser i boken.

Kan du tänka dig att skriva i en annan genre?
– Ja absolut! Gud ja, vanliga romaner, ungdomsböcker, barnböcker. Nästan alla genrer lockar.

De som följt din blogg på Alltombarn kommer kanske ihåg dina fina blogginlägg om bland annat din uppväxt, blir det en bok?
– Ja, det tror jag....

Vad läser du helst själv?
– Jag läser en del deckare, Åsa Larsson tillexempel. Mycket romaner, P.O. Enquist, Kerstin Ekman, Majgull Axelsson för att nämna några.

Vad läser du för dina barn?
– Jag försöker läsa lite allt möjligt. När de var mindre gillade de Pija Lindenbaums fina böcker. Nu är det mer Siggeböckerna, och Signe läser ju själv nu. Men klassiska sagor, Snövit och Astrid Lindgrens böcker.

Vilka är dina bästa och sämsta mammaegenskaper?
– Sämsta är att jag inte gillar att leka. Bästa är väl att jag är mycket med barnen. Och att jag är rätt snäll, haha! Nä men lagom snäll men ändå bestämd. Barnen vet var gränserna går och det är jag rätt nöjd med!

Vad gör du i sommar?
– Vi har ett mysigt litet torp en bit utanför Hagfors i Värmland. Frustrerande nog har vi dokumenterat färre soltimmar än övriga Sverige (som Ninni skriver om i detta blogginlägget), men om vädret tillåter kommer vi vara där i sommar. Och så en sväng till Gotland för att gå på Alex och Amandas bröllop i augusti.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!