Välkommen till mama, bloggen Mera mat mamma!
Välkommen till mama, bloggen Mera mat mamma!

Välkommen till mama, bloggen Mera mat mamma!

Vi säger välkommen och GRATTIS till Katarina Devell som vann en bloggplats här på mama med sin fina och inspirerande matblogg "Mera mat mamma". Från och med nu kan du läsa bloggen här på mama!

Varför började du blogga?

- Jag älskar att skriva och jag älskar att laga och äta mat. Här kunde allt kombineras. Först var det ett experiment. Jag ville se om jag kunde få till en blogg som någon ville läsa. Förutom mannen och några vänner som jag tvingade att läsa bloggen i början. Nu när den är igång och jag har fått fler läsare - utanför familjen - är det en kick. Om jag kan inspirera någon har jag lyckats. Inspirera någon från att ignorera fiskpinnarna eller vad det nu är man rycker i panik i mataffären. Att i stället ta några få enkla råvaror och laga från grunden. Godare, nyttigare och roligare. Inte ett dugg läskigt eller svårt.

Du bloggar så snyggt och gott om mat, var hittar du egen inspiration?

- Matlagningsprogram, kokböcker, mattidningar. Jag slukar mattidningar och kokböcker. Jag läser kokböcker i sängen som andra läser romaner. Jag missar aldrig ett matlagningsprogram på tv. Det är faktisk det enda jag ser. Förutom Desperate housewives...

Bästa knepet att få barn att prova nya maträtter?

- Finns nog inga knep. Försök med att locka deras nyfikenhet. Det brukar funka när det gäller ny mat och det brukar funka i övriga livet också.

Favoritkrydda?

- Färska örter – främst basilika. Jag köper minst två krukor i veckan. Nu har jag fått ett växthus. Tänker bli självförsörjande på örter. Kanske lite tomater, citrusträd, zucchini… Där ska jag sitta och njuta av dofterna, sippandes ett glas rosé. Ska bara gräva ur marken, gjuta grunden, montera ihop och odla härligheterna. Helst innan sommaren är slut. Och så salt – fint flingsalt.

Vad blir du helst bjuden på?

- Restaurang (för att det blir så sällan nu med tre små barn)!

Barnens favoriträtt?

- Som de flesta andra barn: tacos, pizza, köttfärssås. De får dock hemmagjord pizza. Och köttfärssåsen är fylld med örter, linser och morötter.

Vad skulle du aldrig någonsin servera?

- Blodpudding. När jag var en ung och fattig student kunde jag ibland rosta brödtjocka skivor av blodpudding i brödrosten. Och därefter dessutom äta upp dem.

Favoritdryck?

- Vin och Vatten

Bästa och snabbaste vardagsrätten?

- Pasta Carbonara.

Vem lagar oftast mat hemma hos er?

- Jag i 99,5% av fallen. Men när mannen skall vara pappaledig får han ta över grytorna. Ser med spänning fram emot det. Minns när han förra sommaren hade klippt ner morotsblast och strött över maten. Han trodde det var dill.

Har du någon vardagstalang?

- Hitta det komiska i kaoset. Tänker ofta när det är som värst att ”det är just detta jag kommer att sakna när barnen vuxit upp”. Kaos is king!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer