Underbart med alla kändismammor som faktiskt säger som det är!

Hej

Vill bara tacka för att ni hittar dessa underbara ”kändismammor” som säger som det är, som Belinda (Olsson) och Sandra (Dahlberg), det är uppfriskande och befriande att läsa. När jag såg intervjun med sandra och läste; ”ingen berättar om tiden efter förlossningen” så kände jag bara att jes!

precis, det är vad jag och mina vänner känner också. det är sånt fokus på graviditet och förlossning så första tiden när man kommer hem blir som en stor chock, så säger de flesta jag känner, även om nästan ingen i mammagrupperna talar om detta, vilket är synd, för mammor idag verkar känna att de måste vara så duktiga hela tiden och vill inte klaga, men vi skulle kunna hämta stort stöd i varandra. och jag håller verkligen med sandra att stöd får man i alla fall inte från bvc, och det gäller också samtliga jag känner. vilket är deras uppdrag egentligen, att väga och mäta? det kan ju faktiskt vem som helst göra, eller?

men sen vill jag också säga till Katarina Janouch att hennes artikel hon skrev för några nr sen att det är en myt att man inte får sova som småbarnsföräldrar var en ren förolämpning till oss som faktiskt har det så. min son hade magknip första fyra månaderna och blev buren och var mammig, vilket innebar att inte så många andra kunde avlasta, sov korta stunder på dagen så jag hann inte vila så mycket och vaknade ungefär 5-6gånger per natt, ibland orolig och skrek med magknip, sen har det kommit och gått men blivit mycket bättre, men bökar en del på nätterna fortfarande och pga komplikationer under förlossningen är jag fortfarande väldigt trött och många med mig, så bara för att du har fem barn så betyder det inte att du vet vad som är rätt och fel för alla eller hur det ”faktiskt är att ha barn.” och i din bok så ger du en hel del pekpinnar, har en väninna som blev jätteledsen av att du skrivit att det är mammorna som är otrygga om bebisen gråter, är det något vi mammor idag inte behöver så är det mer dåligt samvete och skuldbeläggning.
Tack annars för en jättebra tidning.

Anna