Ugnsrostad halloumipytt med basilikasås

Ugnsrostad halloumipytt - en kanongod vegetarisk middag.

Ugnsrostad halloumipytt - en kanongod vegetarisk middag.

Grön middagsdag med rotfrukter och halloumi! Mjuk söt pumpa blir gott till den lite salta och knapriga osten.

Ämnen i artikel:

4-6 portioner.

Tillagningstid: 1 timme.

DU BEHÖVER:1 butternutpumpa 3 morötter3 palsternackor3 rödlökar2 fpk halloumiost (à 150 g)1 kruka basilika½ vitlöksklyfta2 dl turkisk yoghurt½ kruka gräslökolivoljasalt och nymald svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala och kärna ur pumpan. Skär i bitar. 

3. Skala morot och palsternacka och skär i stavar. Skala och klyfta löken. 

4. Blanda i en ugnsfast form eller på en plåt. Ringla över 2 msk olja och krydda med salt och peppar. 

5. Rosta i mitten av ugnen ca 35-40 minuter. 

6. Skär halloumin i tjocka skivor och lägg in i ugnen när det återstår 15 minuter av stektiden. 

7. Mixa basilikablad och stjälkar med vitlök och hälften av yoghurten. Använd stavmixer. 

8. Vänd in resten av yoghurten med en sked och smaka av med salt och peppar. 

9. Servera den rostade pytten toppad med finhackad gräslök och basilikasås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande