Tvillingföräldrar i uppror mot Försäkringskassan

Foto: Thinkstock

Facebookgruppen Tvillingupproret kräver att föräldrar som får tvillingar ska ges 480 föräldradagar per barn - i stället för de 480+180 dagar som man får i dag.  Det rapporterar Metro.se.

Ämnen i artikel:

Dagens föräldraförsäkring ger föräldrar som får ett barn rätt till 480 föräldradagar. Om man i stället får tvillingar får föräldrarna 480 dagar, plus 180 extra dagar. Av dessa är 90 dagar på sjukpenningnivå och 90 dagar på lägstanivå. Föräldrar som får två "enlingar" tätt får dock 480 + 480 föräldradagar.

Orättvist och diskriminerande, menar tvillingföräldrar. Facebookgruppen Tvillingupproret uppmanar nu föräldrar till tvillingar skriva på en namnsinsamling för fler föräldradagar samt att protestera på Försäkringskassans Facebook-sida.

På Försäkringskassans Facebook-sida skriver en upprörd mamma:

Varför ska vi ha 300 färre föräldradagar att plocka ut när barnen är runt 6-8 år och ska ha skollov osv? Varför ska våra barn inte ha rätt att få vars en vuxen famn att söka tröst hos under minst hela sitt första levnadsår? Varför ska inte alla barn i Sverige inte få samma antal föräldradagar? Varför får vi bara 180 dagar (varav 90 SGI) för vårt andra barn?????? SJUKT!!!!

En annan mamma skriver:

Att få tvillingar är fantastiskt men oxå väldigt krävande. SJÄLVKLART borde mina två pojkar som råkar vara tvillingar få lika många egna föräldradagar som en enling!!!!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande!