Tunna omelettrullar med äpple och keso

Passar perfekt på picknicken eller till frukost på språng.

1 portion

Du behöver:1 ägg1 msk mandelmjölk eller valfri mjölk En nypa havssalt1 tsk ghee, kokosolja eller olivolja till stekning

FYLLNING:Ett halvt rött äpple, urkärnat och grovrivet3 msk naturell keson En nypa mald kanel1 msk pumpafrönNågra timjankvistar, bara bladen (kan uteslutas)Gör så här:1. Vispa ägg, mjölk och salt hastigt med en gaffel i ett glas eller liten skål. Hetta upp ghee eller olja i en stekpanna med non stick-beläggning (20 cm) på medelhög värme. 

2. Häll i omelettsmeten och stek i 1 minut på första sidan och i 30–45 sekunder på den andra. Vänd omeletten med en stekspade.

3. Blanda fyllningen i en liten skål. Lägg omeletten på en tallrik, klicka ut fyllningen i mitten och rulla ihop. Dela rullen på mitten före servering.

Passar även bra som frukost på språng, slå bara in rullen i smörgåspapper och ta med.

Recept från boken "Green kitchen stories" av David Frenkiel och Luise Vindahl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer