Tosca de luxe.
Tosca de luxe.

Tosca de luxe

Pernilla Wahlgrens variant på den klassiska toscakakan, med ett extra lyxigt täcke med massor av nötter och frön.

Cirka 20 bitar.Du behöver:150 g smör1 dl mjölk4 ägg3 dl strösocker6 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 msk vaniljsockerToscatäcke:150 g smör1 dl strösocker1 dl sirap½ dl vetemjöl4 dl blandade nötter och frön, gärna mandel, valnöt, hasselnöt, pekannöt, pumpafrö och solrosfrö.

Gör så här: 

1. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Häll mjölken i smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en burke. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt de torra ingredienserna samt smörmjölken till bunken med ägg och socker och blanda till en jämn smet.

2. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter.3. Blanda under tiden till toscasmeten. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sockret, sirap och mjöl. Låt puttra några minuter på svag värme tills smeten blivit lite simmig. Blanda i nötter och frön. Bred toscasmeten på kakan och sätt tillbaka i ugnen, nu på mitten. Grädda ytterligare cirka 10 minuter tills toscatäcket fått lite färg. Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!