Titta vad lik han är storasyster Estelle – äntligen får vi se en bild av prins Oscar

På onsdag blir prins Oscar en vecka gammal. Här är första bilden på Sveriges nye prins, prinsessan Estelles lillebror.

Ämnen i artikel:

Det har inte ens hunnit gå en vecka sedan vi fick veta att det har kommit en ny prins till världen. Onsdagen den 2 mars klockan 20.28 föddes prins Oscar Carl Olof efter en snabb förlossning. Prinsessan Estelles lillebror vägde 3655 gram och var 52 centimeter lång.

Redan dagen efter fick vi skymta lille Oscar under en filt i sin bilbarnstol på en bild av hela kronprinsessfamiljen när de lämnade sjukhuset. Och nu två dagar innan han blir en vecka gammal släpper Kungahuset en riktig bild på pojken.

Foto: Kungahuset

Foto: Kungahuset

Runt klockan 22.30 onsdagen den 2 mars kallade prins Daniel till presskonferens på Karolinska sjukhuset i Solna för att berätta att deras lilla familj på tre hade blivit fyra och att prinsessan Estelle, 4, äntligen hade blivit storasyster.

– Ni vet ju var mina känslor är någonstans, sa Daniel skämtsamt och syftade på det han sa när han mötte pressen efter att Estelle kommit till världen. Då beskrev han känslan av att ha blivit pappa som att "känslorna är all over the place".

Prins Oscar är lik prinsessan Estelle

Vid en konselj på slottet dagen efter födseln berättade morfar kungen att prinsen hade fått namnen Oscar Carl Olof, med tilltalsnamnet Oscar. Dessutom har han tilldelats hertigdömet Skåne.

Den här bilden tog Daniel när prinsessan Estelle bara var några dagar gammal. Visst är syskonen lika?

Foto: Prins Daniel

Foto: Prins Daniel

Vid presskonferensen sa prins Daniel att lille Oscar var lik sin mamma kronprinsessan Victoria, och vi kan bara hålla med!

Vill du vara med i vår mammagrupp de luxe på Facebook? Gör som över 17 000 andra och följ oss även där

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande