Tess Merkel om melodifestivalen på lördag: "Vi kommer ha en överraskning på scen!"
Tess Merkel om melodifestivalen på lördag: "Vi kommer ha en överraskning på scen!"

Tess Merkel om Melodifestivalen: "Vi kommer ha en överraskning på scen!"

På lördag håller vi tummarna för Tess Merkel vår alldeles egna glammiga mamma-bloggare, och Alcazar i Melodifestivalen!

Tess Merkel

Ålder: 39 år
Familj: Minya, 2,5, Neo, 6.
Bor: Stockholm
Gör: Artist
Aktuell: Medverkar tillsammans med Alcazar och Lina Hedlund och Andreas Lundstedt i Melodifestivalens 3:e deltävling i Göteborg lördagen den 20 februari, med låten "Headlines".

På språng mellan olika dans- och sångrepetitioner, klädprovningar och sångpedagoger och med en begynnande förkylning i kroppen ("men nu har vi i allafall fått en hel dags ledigt så jag tänker åka hem och försöka kurera mig") berättar en cool men peppad Tess Merkel om lördagens medverkan i Melodifestivalen. En megaproduktion men som för den enskilde deltagaren betyder tre minuters explosiv urladdning där det gäller att ge allt, allt, allt efter månader av förberedelser.

Ni är med för fjärde gången, vad är det med Melodifestivalen som gör att ni återvänder?
– Åh, det är ju Sveriges största musiktävling och det ska bli så himla, himla roligt att få vara med om det igen! Det är sån fest! Det är en ynnest att få vara med, säger en nöjd Tess.
– Och så kan man ju inte sticka under stol med att det är det bästa fönstret utåt för en artist, bästa tillfället att få visa upp sig för så många tittare!

Vad kommer vi få se för show på lördag?
– Vi repar jättemycket dans och så har vi en massa coola kläder. Och så kommer vi ha en överraskning på scen, något vi är helt ensamma om, tillägger Tess entusiastiskt. Det ska bli riktigt, riktigt roligt. Jag längart så!

Vem ser ni som värsta konkurrenten på lördag?
– Vi tänker inte så mycket på  konkurrenterna utan vi lägger fokus på vårt eget uppträdande. Alla är så himla bra, jätteduktiga artister, det går inte att väjla någon favorit.

Du skriver i din blogg att inget får lämnas åt slumpen inför förberedelserna, men vad är det värsta som kan hända?
– Det skulle vara om det är något tekniskt som går åt helsike, att allt går åt pipen så vi får börja om igen, då tappar man fokus och energi. Men jag litar till fullo på produktionen, det är såna proffs och så otroligt duktiga.
– Så det värsta är nog helt enkelt om jag skulle fastna med klacken och ramla. Tess blir plötsligt tyst i ett par sekunder och utbrister sedan… åh nej vad jobbigt, det får ju bara inte hända ...!

Hur laddar ni innan ni går upp på scen?
– Vi tar det rätt lugnt. Folk brukar bli lite oroliga för att det är så lugnt inne i vår loge, haha! Vi sitter bara där inne och softar. Och gäspar! Men det är bara för att samla energi för att sedan ge järnet fullt ut. Det är en ganska unik tillställning på det sättet att man laddar och förbereder sig i flera månader bara för att gå ut och ge allt man har i 3 minuter, då gäller det att vara fokuserad för att inte riskera ett antiklimax.

Inga kolhydratuppladdningar då?
– Nej, nej, inget sånt! Vi tar det lugnt och ser till att vi är väl förberedda!

NI är först ut i startfältet på lördag, är det en bra placering?
– Ja, det känns väldigt bra. Det är bara att köra järnet, sedan kan man inte göra så mycket mer än att sitta och softa och titta på alla de andra bidragen.

Hur är stämningen där i green room när ni väntar på resultatet egentligen?
– Det är riktigt, riktigt nervigt. Ja det är gräsligt nervöst faktiskt. Men det är samtidigt så härlig stämning, alla artister peppar varandra och tar hand om varandra. Alla är så laddade och vi känner att vi är lika viktiga allihop och vill göra bra TV!

Mina barn älskar Alcazar, vilket förhållande har dina egna barn till Alcazar?
– Vad kul! Neo har inte brytt sig så mycket förrän nu då  han har förstått att  vissa av hans dagiskompisar gillar Alcazar, annars gillade han Salem Al Fakir. Och Dolph! Han tyckte absolut att Dolphs nummer skulle gå vidare till final! Minya gillar att mima till våra låtar och så.Men har de kopplat att deras mamma som står hemma och steker fiskpinnar, och glammiga "Tess i Alcazar" är samma person?
– Jomen de har de, och de är ju så vana, de har vuxit upp med Alcazar så det är ingen stor grej för dem. Men tidigare så fort Minya såg en bild på någon blond tjej i tidningen, Britney Spears eller vem som helst så trodde hon att det var jag!

Vilken är din egen genom tiderna favorit i Melodifestivalen?
– Jag har faktiskt aldrig varit ett så stort Melodifestivalen-freak, men spontant kan jag säga att Salem Al Fakirs bidrag kommer jag definitivt lyssna på igen.
Annars är det ju såklart Carola. Ooch hallå, Abba, Abba har ju verkligen krattat manegen för alla oss andra!

Då önskar vi på mama er ett stort lycka till på lördag, vi håller tummarna och det ska bli jättekul att se ert bidrag!
– Tack!
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer