Svenska barnmorskors fina initiativ ska hjälpa nyfödda barn i fattiga familjer

Barnmorskorna på BB i Kristianstad märkte att det på deras avdelning fanns nyblivna föräldrar som på grund av sin ekonomiska situation inte kunde köpa kläder som deras barn behöver. De bestämde sig för att göra något för att försöka hjälpa till.

Barnmorskan Edlire Luzha och hennes kollegor startade i somras en klädinsamling för de nyfödda barnen som saknade tillräckligt med kläder, vilket Kvällsposten först uppmärksammade.

Snart kunde de börja hjälpa de utsatta familjerna.

– Det började med att vi i personalen pratade om det här. Sedan dess har vi delat ut kläder till ensamstående, flyktingar och par som inte har ekonomisk möjlighet att köpa babykläder, säger Edlire till Kvällsposten.

Men nu börjar lagret med kläder att sina, samtidigt som behovet fortfarande finns. Edlire uppmanar därför i ett Facebook-inlägg nu personer att skänka kläder i storlek 50-56 till BB i Kristianstad.

Inlägget har i skrivandets stund delats av över 200 personer, vilket lett till att flera personer hört av sig och velat skänka kläder.

Har du kläder i små storlekar som dina barn växt ur? Lämna dem på BB i Kristianstad eller vänd dig till sjukhuset för info att skicka via paket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!