Tilde Fröling och lilla dottern Marley, 4 månader.
Tilde Fröling och lilla dottern Marley, 4 månader. Foto: ©Rickard L. Eriksson/New Art Production AB (info@

Tilde Fröling: "Illamåendet var ännu värre under andra graviditeten""

Det har gått fyra år sedan Tilde Fröling var på omslaget av mama. Vad har hänt i hennes liv sedan dess? "Jag har fått ett till barn!"

Kommer du ihåg ditt omslag?

– Det var länge sedan, fyra år.

Vad hände sedan?

– Jag har fått ett till barn, Marley kom ju precis. Jag mådde så dåligt i graviditeten med Mingus (i artikeln beskriven som ”ett exorcistliknande tillstånd” av fruktansvärt illamående). Jag behövde de här fyra åren. Jag kommer ihåg en fråga om jag ville ha fler barn, då var jag väldigt skeptisk. Alla sa: ”Du kommer inte må sådär igen.” Men det blev VÄRRE.

Men stackars, stackars dig.

– När jag födde Mingus försvann illamåendet när vattnet gick och jag förväntade mig att det skulle göra det nu med, med Marley. Men jag mådde lite svajjigt två–tre månader efteråt också.

Hur ska du få tillbaka ­krafterna?

– Jag undrar det också! Men bara av att inte må illa hela tiden. Även om det inte bara är att sova ut, nu när man har två att ta hand om. Otroligt hur vi kvinnor klarar det.

Mingus verkar verkligen vara ett litet hjärta.

– Jag är helt imponerad av att han är så ömsint och omtänksam. Å, han är verkligen en fin och underbar liten människa.

Och Marley, då, hennes hår!

– Jag hade samma kalufs, hon är en kopia av mig som liten.

Vad har du för planer nu?

– När jag blev gravid med Marley hade jag börjat plugga till hud- och spaterapeut, men jag var tvungen att hoppa av och sjukskriva mig, så jag känner mig lite stressad att jag borde jobba nu, med Mingus började jag jobba när han var två-tre månader. Men jag är helt slut. Man behöver inte vara föräldraledig i ett och ett halvt år, men det är något som händer med oss kvinnor när vi blir gravida och föder barn. Man ska njuta av bebistiden, snusa sin bebis i nacken i lugn och ro.

Här kan du läsa omslagsintervjun med Tilde Fröling från 2009!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!