Lennox och Texas, Sofia Wistams minstingar.
Lennox och Texas, Sofia Wistams minstingar.

Sofia Wistam: "Jag skriver morgonbrev till mina barn"

Fyrabarnsmamman Sofia Wistam, 45, serverar snacks för alla smaker vid fredagsmyset.

Hej Sofia Wistam, har familjen något favoritresmål?- Vi är kluvna i den här familjen, jag gillar sol och Magnus gillar snö. Det är stora diskussioner varje år och än så länge har jag vunnit. Men det blir allt tuffare matcher eftersom barnen gillar snowboard mer och mer. Min långsiktiga plan nu är att åka till min bästa kompis som bor i Los Angeles och hälsa på.

Vad gör ni på fredagsmyset hemma hos er?- Det är väldiga krav på den där fredagen! Eftersom jag börjar jobba så tidigt skriver jag morgonbrev till mina barn för att ändå vara så närvarande som möjligt vid fredagsfrukosten och planera kvällen. Då skriver jag långa listor på olika saker så får de kryssa för vad de vill ha. Jag brukar ta med saker som jag vet att de absolut inte vill göra, som att äta fiskbullar, sitta på toaletten, titta på Teletubbies.

Bästa snackset i soffan?- Vi måste ha många olika påsar som vi serverar lite i taget ur eftersom det är en som bara vill ha chips, en som bara vill ha popcorn, en som bara vill ha ostbågar...

Om du själv får välja tv-program, vad blir det då?- Jag tittar sällan på tv eftersom jag måste gå och lägga mig så tidigt. Men jag är boxknarkare i stället. Just nu är The Killing favoriten.

Vilket är ditt bästa fynd hemma? - Den stora hajen som hänger i halltaket! Det är så roligt att den sitter där och välkomnar alla gäster med sitt gap, barnen som kommer hit tycker ju att det är jättekul. Och när det är mörkt ute och det lyser i hallen ser jag hur människor går förbi och undrar "vilka är det som bor där?" Det ser ju lite ut som ett museum.

Vilken musik toppar din playlist nu?- Jag har olika cykler och eftersom jag jobbar med kommersiell radio måste jag lite "rensa öronen" ibland, som med Lars Winnerbäck eller Pernilla Andersson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!