Sanna Bråding börjar blogga på mama.nu: "Jag trodde att spädbarn skulle sova"

Skådespelaren och radioprofilen Sanna Bråding, 34, blev nyligen mamma för första gången. För 11 veckor sen föddes sonen Kane-Lee. Nu kan du följa Sanna Brådings mammaliv i hennes nystartade blogg på mama.nu.

Välkommen tillmama.nu, Sanna! Hur känns det att börja blogga hos oss?– Tack! Det känns jättekul nu när jag smält det, vänt och vridit på det och verkligen tagit mig en funderare på om det är det här jag vill. Men eftersom jag kom fram till att det här bara är en period i livet som jag får uppleva under en begränsad tid och det är så mycket tankar som dyker upp i samband med det, så känns det kul att få dokumentera det och samtidigt få massa input från alla andra mammor och intresserade där ute.Du blev mamma till Kane-Lee för 11 veckor sen. Hur har den här första tiden varit?– Det känns verkligen jättebra. Jag hade verkligen stålsatt mig innan och förberett mig på det värsta med kolik, bråk i relationen, trötthet och så vidare. Men sen när han kom så var allt bara så självklart och jag har verkligen, helt ärligt, tyckt att det känns som det mest naturliga i världen. Och allt har bara rullat på svinbra. Jag är så tacksam över vilken fin liten kille som valt att komma till just oss.

Är det något som förvånat dig?– Jag var så förberedd innan på att vad som helst skulle kunna hända och att hans personlighet skulle kunna vara på vilket sätt som helst, så inget har väl riktigt förvånat mig. Men jag kan ju säga att jag trodde att spädbarn brukade sova. Haha, Kane-Lee har samma energi som jag har och vill gärna vara uppe från morgon till kväll, så har det varit ända sedan han föddes. Och det kanske jag inte hade räknat med. Men det är bara roligt att han är så nyfiken och pigg trots sin ringa ålder.

Berätta, hur ser en vanlig dag ut?

 

– Jag tror ingen dag är den andra lik hos oss. Men är det något som är viktigt så är det att nånting händer varje dag och att Kane-lee får stimulans. Jag tror inte att det har gått en enda dag, sedan kvarten efter att han ploppade ut, som han inte har träffat massa vänner och familj. Jag tycker det är jätteviktigt att han får vänja sig vid liv och rörelse och att han får träffa massa människor så han inte blir rädd. Men det är nog ingen risk då han älskar uppmärksamhet. Haha, han verkar redan nu vara som jag.

 

– Jag började jobba efter tre veckor så några dagar i veckan är jag i studion, skriver manus, står på scen eller annat som vi hunnit med. Han är dock med mig överallt och hänger med i sjalen som jag knyter upp honom i. Dom enda gångerna han inte är med mig så har mormor och morfar honom, typ två timmar när jag är i radiostudion. Annars hänger han och jag dygnet runt. Vi promenerar, är i skogen, åker och hälsar på vänner, är ute och käkar på restaurang och liksom lever livet. Ofta vaknar han mellan sex och sju på morgonen, men ibland tar han sovmorgon till 09. Han vill helst vara vaken på kvällarna och brukar somna runt 21-23. Han krigar verkligen för att få vara vaknen tillsammans med oss där hemma. Men jag brukar sätta på honom pyjamas runt kl. 20.00 så han kan börja varva ner.

 

Namnet Kane-Lee, hur kom ni på det?

– Namnet kom vi på ganska tidigt i graviditeten. Jag var en sån där mamma som jobbade lite för mycket och sprang runt överallt vilket stressade kroppen en del. Jag höll på att starta förlossningen redan i vecka 21 och efter det hade jag kraftiga sammandragningar ända fram till att han föddes. Barn till såna mammor brukar ofta ha svårt att växa och behöva tillväxtultraljud. Men han verkade må hur bra som helst där inne, en riktig liten krigare. – Och då min kille sett en film med en krigare som hette Kane så började vi snacka om det. Jag har alltid gillat det hebreiska namnet Lee som betyder "min". Vi började bolla idéer och snart var det bara självklart. Kane kommer från keltiskan och betyder intelligent krigare, och tillsammans med Lee skulle det betyda "min intelligenta krigare". Klockrent! Dessutom ville vi att han skulle få en egen kultur. Min kille kommer från Kongo och jag är ju svensk. Jag har valon i mig från "back in the days" vilket kopplas till keltiska. Så allt föll på plats och han fick namnet Kane-lee som passar honom perfekt. En riktig liten krigare.

Vad kan läsarna vänta sig av din blogg? – Jag tror att dom kan vänta sig en hel del tankar, spekulerande och analyserande. Det är sådan jag är. Jag kommer visa bilder på oss, men även ta upp en hel del viktiga diskussioner som jag brinner för. Förhoppningsvis en bra balans som många kan ta till sig av och som jag hoppas att många vill dela med mig.

Läser du själv några bloggar?

 

– Jag har alltid varit otroligt dålig på att läsa bloggar, då min hjärna ändå alltid känns proppad av allt och tiden inte räckt till. Men vi får väl se hur det blir framöver.

Ta mig till Sanna Brådings blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!