Reese Witherspoon: "Mina barn kallar mig zebran"

Reese blev med Hollywoodmått mamma tidigt.

Reese blev med Hollywoodmått mamma tidigt.

Reese Witherspoon, 35, fixar både rollen som firad filmstjärna och tvåbarnsmamma.

Vad brukar dina barn Ava Elizabeth, 12, och Deacon, snart 8, vilja ha på sig?– Jag kan klä min son, men Ava har kommit till en ålder när hon vill klä sig själv. Jag får inte lägga mig i. Jag brukade köpa alla hennes kläder, men nu går vi alltid och shoppar ihop. Hon använder mycket ur min garderob. Hon är lång och har samma skostorlek som jag.

Vilken lyx – för henne!– Hon använder mest sandaler och sneakers. Men det är väldigt sött. 

Varför gör du en kampanj för Lindex?– De frågade mig och jag gillar kläderna. Det är ett märke som tilltalar mammor, arbetande kvinnor och barn. Kvinnor vill ha kläder som är snygga, men också prisvärda. Jag gillar att det är välgjorda plagg till bra pris.

Har du något svenskt märke i garderoben?– Jag har en klänning och en jacka från Acne. De gör supersnygga grejer.

Tom Hanks sa i en intervju att han en gång glömde att han var Tom Hanks när han gick in på McDonald’s, men han blev så klart omedelbart påmind. Har det hänt dig?– Ja, jag får för mig att jag kan gå och shoppa leksaker till barnen ibland, men då börjar folk följa mig runt i affären och ta bilder. Man vill alltid säga hej till de personerna, men det blir nästan farligt ibland.Hur hanterar du det?– Jag är snabb. Det är egentligen inte något negativt, det är bara bisarrt. I mitt huvud är jag fortfarande samma människa som alltid, men för alla andra är jag någon helt annan. Ibland tror jag inte att jag är verklig för dem.

Vad säger dina barn om det?– Vi skojar om det. Vi säger att folk tar bilder på mig precis som de gör på djuren i djurparken, så de kallar mig för ”zebran”. Jag försöker förklara för dem: om de såg en riktig zebra i leksaksaffären, skulle inte de bli lite förvånade och vilja ta en bild på den då? Så de kallar mig zebran!Hur balanserar du karriär och familj?– På samma sätt som världens alla andra arbetande mammor. Med mycket hjälp från familj och vänner. Jag försöker att inte arbeta för mycket och ta ledigt ibland. Jag har tur för jag kan jobba hårt i tre månader, men sedan ta ett halvår ledigt.

Många Hollywoodkvinnor väntar med att skaffa barn och satsar på karriären först. Du har lyckats med båda – hur?

 

– Det har varit jobbigt i perioder. Speciellt med tanke på hur mycket jag reser. När barnen växer upp blir det svårare att resa. Men, jag vet inte, inget sätt är rätt sätt. Jag säger till folk som funderar på att skaffa barn: ”Vilken dag passar dig bäst att förändra hela ditt liv?” 

 

Men har det inte påverkat din karriär på något sätt att skaffa barn tidigt?

 

– Nej, inte alls. Det för faktiskt in normalitet i mitt liv. Jag blir inte lika upprörd för saker som händer runt om, vare sig det är något som går fel på jobbet eller någon som säger något dumt om mig, för man har andra människor att bry sig om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande