Succésångerskan Rebecca Ferguson är bara 25, men redan tvåbarnsmamma.”Jag var bara 18 år när jag fick Lillie May – men det är det bästa som någonsin har hänt mig”, säger Rebecca Ferguson.

Rebecca Ferguson

Ålder: 25.

Familj: Lillie May, 7, och Karl, 5.

Bor:
I Liverpool, har också en lägenhet i London.

Gör: Artist. Rebecca slog igenom i brittiska ”X Factor” och är aktuell med sitt första album, ”Heaven” (Sony), som hon skrivit själv och som sålde guld på en vecka när den släpptes i England.

Det första som slår en med Rebecca Ferguson är rösten. På debutskivan ”Heaven”, som släpps i mars, sjunger hon som en ung, hes Billie Holiday – hon låter livserfaren, lätt härjad och full av knappt tillbakahållna känslor. Det är en röst som knockade ”X Factors” notoriskt hårde Simon Cowell av stolen och snabbt gav Rebecca hundratusentals fans (hon kom till slut tvåa i tävlingen, men framstår alltmer som vinnaren).

I telefonen, hemifrån huset i Liverpool – där hon bor med barnen Lillie May, 7, och Karl, 5 – låter hon dock snarare som en fnissig tonåring och pratar så snabbt att man knappt hinner med.
– Haha, jag vet, folk tror ofta att det är någon annan när jag öppnar munnen! De säger, ”men ÄR det du som är den Rebecca som sjunger?”, och tror mig inte förrän jag sjunger lite för dem…

Har du alltid sjungit?
– Ja, och tagit danslektioner. Men jag växte upp under enkla förhållanden, det var som det är i norra England. Inget daltande med barnen. Man fick sköta sig själv rätt mycket. Jag brukade stänga in mig och lyssna på de där mäktiga, diviga rösterna: Whitney Houston, Mariah Carey, Aretha Franklin, Aaliyah.

Sedan blev du mamma, berätta!
– Jag blev gravid när jag var 17. Och för att vara ärlig var jag inte särskilt glad. Jag hade stora drömmar och såg hur de skulle krossas – jag ville vara gift först, ha ett fint hus… Men när Lillie May föddes var hon det bästa som någonsin hänt mig. Två år senare fick jag Karl, och sedan började jag plugga juridik.

Du slog igenom över en natt i England. Blir du annorlunda behandlad nu?
– Ja, det blir jag. Och det är jobbigt, för jag är precis likadan. Därför umgås jag nästan bara med familj och gamla kompisar, folk som fattar att det är samma tjej under scensminket.

Hur funkar det att göra så mycket press, spela in en skiva och turnera när du har barn?

– Jag är noga med planeringen, dubbel­kollar alla bokningar så att det ska finnas tid emellan då jag kan vara med barnen. Jag får också en massa hjälp av barnens farmor och min mamma.

Vad tycker barnen om att se dig på tv?
– De tycker det är roligt, de älskar när jag har fina klänningar och uppsatt hår, det är så annorlunda mot hur jag ser ut hemma. De retas och säger att de inte känner igen mig när jag kommer hem. Lillie May vill följa med på turné. Men skolan är viktigast, där är jag hård.