Foto: Carolina Byrmo

Nya bloggaren Amanda Cannon: ”Jag älskar att handla mat och dammsuga”

Amanda Cannon är ny bloggare på mama! Här berättar hon om livet i Nashville, om nya rollen som mamma och vad hon älskar att göra på fritiden (som andra kanske snarare avskyr...).

Hej Amanda och välkommen till mama! Berätta, vem är du?

– Hejsan, tack så jättemycket! Jag är 27 år gammal, född och uppvuxen i Jönköping men bor nu i Nashville med min man Austin och vår dotter Ivy som är 7 månader. Jag jobbar som influencer och har även en webbshop där jag säljer barnvagnar tillsammans med min pappa. Älskar att handla mat och att dammsuga, men håller mig helst undan karaoke och körsbär.

Amanda tillsammans med maken Austin och Dottern Ivy. Foto: Amanda Cannon

Vad kan bloggläsarna förvänta sig i din blogg?

– Jag kan utlova ämnen från högt till lågt: Från besök på lokala caféer och restauranger samt en massa stil och mode, till hur det är att ha barn utomlands – såsom att bli snål mitt under förlossningen för att man är rädd för vad sjukhusnotan kommer hamna på – och hur man rattar obefintlig mammaledighet.

Bebisgos! Foto: Amanda Cannon

Hur skiljer sig livet i Nashville mot livet i Sverige?

– Det låter megaklyschigt men folk är verkligen så trevliga i USA! När jag var gravid förra sommaren och gick ut från mataffären så körde en äldre kvinna förbi på parkeringen, vevade ner rutan och rullade bilen medan jag gick – bara för att säga hur fin mage jag hade och fråga hur jag mådde och vad barnet skulle heta. Jag älskar även vädret – vintern är kort och våren och hösten varm och solig. Man blir så glad av det.

– Sedan önskar jag såklart att man hade kunnat gå eller cykla lite mer, att sjukvård och skolor inte vore så dyrt, och att gäster skulle ställa av sina skor istället för att av vana klampa in med dem i huset när det regnat ute, haha!

Amanda har en webbshop tillsammans med sin pappa där de säljer barnvagnar. Foto: Amanda Cannon

Vad saknar du mest hemma?

– Min familj och mina vänner! Man missar många bröllop och födelsedagar tyvärr, men när vi väl ses umgås vi intensivt och gör roliga saker tillsammans. På delad andraplats kommer falukorv, wettextrasor och a-fil.

Vår i Nashville! Foto: Amanda Cannon

Du har varit mamma i drygt sju månader, vad har förvånat dig mest med mammalivet?

– Att all ens tid plötsligt försvann, och att man skulle bli så otroligt låst. Jag är ganska säker på att den chocken var den största orsaken till min förlossningsdepression, så jag önskar att någon hade förvarnat mig om detta lite grann!

Efter att dottern Ivy föddes fick Amanda en förlossningsdepression. Foto: Amanda Cannon

Och vad är det bästa med mammalivet?

– Att ha en liten människa som man får gränslöst med kärlek och bekräftelse ifrån varje dag!

Bästa med mammalivet: All gränslös kärlek! Foto: Amanda Cannon

Du är otroligt stilsäker, ge oss dina bästa tips för att snabbt lyckas med en bra outfit!

– Men tack! Jag älskar lager på lager, att dressa upp och dressa ner, samt att balansera oversizeplagg med något tightare eller barbent. Jag tycker de mest intressanta och snyggaste outfitsen ofta är de som är lite oväntade vad gäller färg- och stilkombinationer på plaggen, det försöker jag själv bli bättre på!

Amanda stilinspirerar dagligen tusentals följare. Foto: Amanda Cannon

Du inspirerar dagligen tusentals följare på blogg och Instagram, vilka mamas inspirerar dig?

Anine Bing, kanadensiska Bethany Menzel och min mamakollega Vanja Wikström! Alla tre supercoola och driftiga mammor med härliga (om än olika) stilar.

Missa nu inte Amandas härliga blogg The Amanda Journal!

Sova gott – utan sömnmetod!

Barnpsykolog Malin Bergström lär dig hur barnet och du får bäst sömn

Så skapar du din egen sömnmetod som passar just er!

Tycker ni olika som föräldrar? Så här löser ni konflikten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer