Nicole Nordin med sin familj – Peter ”Foppa” Forsberg och barnen Lennox, Lily och Diego.
Nicole Nordin med sin familj – Peter ”Foppa” Forsberg och barnen Lennox, Lily och Diego. Foto: Emily Dahl/BMB

Modeentreprenören Nicole Nordin: ”Vad du än gör, gör det för din egen skull”

Nicole Nordin är 31 år, lever tillsammans med Peter ”Foppa” Forsberg och är trebarnsmamma. Dessutom har hon gjort karriär utan någon egentligen paus – yngsta sonen följde nämligen med till jobbet endast en dag gammal.

När Nicole Nordin var 21 år blev hon ihop med tidigare hockeyproffset Peter ”Foppa” Forsberg. På fyra år fick de tre barn, men Nicole har haft superkrafter över till att dessutom göra succékarriär. Samtidigt! Efter att hon och Peter köpt in sig i skoföretaget Inuikii 2018 flyttade familjen till Schweiz där huvudkontoret ligger.

Peter har berättat att han tidigt i relationen sa ”Hur ställer du dig till det här med barn, jag vill inte vänta i tio år”. Vad tänkte du då?
– Mina föräldrar fick mig när de var 20 år och jag har aldrig sett det som att det finns en perfekt tid för att skaffa barn. Det är inget som man direkt kan planera, utan blir det så blir det och då är det största lyckan i livet. Jag var dock tydlig från början med att jag ville gå klart min utbildning innan vi skaffade barn. Vi fick vårt första barn, Lennox, fem dagar efter att jag tog examen från Handels! 

Du tänkte att du kan göra karriär och ha barn samtidigt! Varför var det viktigt?
– Jag flyttade hemifrån tidigt, precis innan gymnasiet. Jag är väldigt självgående som person och har jobbat hårt med min utbildning för att kunna arbeta med det jag vill. Jag tycker helt enkelt att det ena inte nödvändigtvis behöver utesluta det andra.

Blev det som du trodde, att ha småbarn och göra karriär?
– Jag hade inte föreställt mig att det skulle bli på något visst sätt. Vad som helst kan ju hända med barn och bolag! Jag kör mest bara på. Självklart har vägen hit varit tuff med mycket hårt arbete, men det finns inga genvägar i livet. 

Vilket av jobben du haft hittills har präglat dig mest och varför?
– Jag tror helt klart uppstarten och driften av modeagenturen Alline Agency. Jag har jobbat dag och natt. Jag startade helt på egen hand och gjorde allt jobb själv med orderhantering, fakturering, ekonomi, marknadsföring och försäljning. 

Vad är det sämsta med entreprenörslivet?
– Att du aldrig är klar på jobbet. Som entreprenör bör man vara beredd på arbete 24/7 – det kommer aldrig en tid då det är mindre att göra om det är du som sitter vid rodret. 

Visst går det att både vara trebarnsföräldrar och göra karriär! Foto: @nicole.nordin

Hur gör du för att få ihop jobbvardag med familj utan att stressa?
– Man måste boka in tid för sig själv och saker som man mår bra av. Jag ber om hjälp. Det kan vara en väninna som ställer upp och passar barnen när man tar en massage. Jag har helt slutat att försöka parellellköra jobb och barn. När jag jobbar så är jag fullt fokuserad på det och när jag är med barnen är jag hundra procent närvarande med dem.

Får Peter någonsin den frågan?
– Har aldrig hört honom svara på den. Det är intressant, är det inte?

Haha ja. Hur gjorde du när barnen var små?
– Jag hade med mig Diego på jobbet när han var en dag gammal, bjöd på tårta och firade nedsläppet. Jag har ammat hos frisören, jag har jobbat natten igenom för att klara deadlines. Jag har inte lagt om mitt liv så mycket efter att vi fick barn, utan vår vardag är vad barnen vet och de ifrågasätter inte att man går till jobbet. Jag har aldrig tagit en tupplur under dagen utan har då i stället passat på att jobba. Jag är glad att kunna visa mina barn att mammor också jobbar.

Ni har haft nannys också?
– Ja, vi har haft au pairer som bott och rest med oss, till exempel en tjej från Puerto Rico. Jag tycker att det är fantastiskt för barnen med kulturella influenser och språkerfarenheter. De plockar upp språket så snabbt! 

Drar du tyngsta lasset hemma?
– Jag är absolut familjens projektledare. Peter tar saker mer på ”volley” som de kommer och det ordnar sig alltid för honom. Han är inte den bästa på att planera, utan får göra annat som jag tycker är mindre rogivande, som att byta blöjor.

Nicole Nordin: ”Jag hade kommit längre i karriären om jag inte träffat Peter och skaffat tre barn” 

Vad bråkar du och Peter om?
– Jag är en himla otjafsig person, jag har inte tid för bråk. Jag har lärt mig tidigt i livet att inte haka upp sig på vardagsbekymmer, livet är så kort. 

Vilken roll har Peter haft för din karriär?
– Under min tid på Handels påbörjade jag styrelsearbete i Peters bolag. Då fick jag lära mig massor och snabbt.

Är det många som insinuerar att du får mycket draghjälp av Peter?
– Det har hänt att jag har fått höra nedlåtande kommentarer som att jag inte skulle vara där jag är idag om det inte vore för Peter. Jag kan känna att ja, det stämmer faktiskt, jag hade förmodligen kommit mycket längre i karriären om jag inte träffat Peter och skaffat tre barn, haha.

Vad är det sämsta med att jobba tillsammans?
– Att det blir mycket jobbsnack och lite tid över till privata saker. Det bästa är att man är varandras bästa vänner och får mycket tid ihop. En annan bra aspekt med att jobba tillsammans med sin partner är att man är brutalt ärlig, vi slätar aldrig över eller ser förbi saker.

Vilket är ditt bästa karriärtips till andra mammor?
– Våga testa idéer. Tro på dig själv! Gör inte du det så kommer ingen annan göra det heller. Glöm inte bort din egentid. Var inte för stolt för att be om hjälp.  Viktigast av allt; vad du än gör och tar dig för – gör det för dig själv. 

Text: Lisa Eriksson:
Foto: Emily Dahl

Sofi Fahrman: ”Min nya moderna familj ger mig luft i lungorna”
Carolina Neurath: ”Man blir en bättre mamma om man trivs med sitt jobb” 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer