Modeentreprenören Nicole Nordin: ”Vad du än gör, gör det för din egen skull”

Foto: Emily Dahl

Är det ens möjligt att satsa på en drömkarriär under småbarnsåren? Ja absolut, menar modeentreprenören Nicole Nordin som kan konsten att prioritera sina timmar.

När Nicole Nordin var 21 år blev hon ihop med tidigare hockeyproffset Peter ”Foppa” Forsberg. På fyra år fick de tre barn, men Nicole har haft superkrafter över till att dessutom göra succékarriär som VD, delägare och medgrundare till ett flertal företag inom -modebranschen. Samtidigt! Nu bor familjen i Scweiz, sedan hon och Peter köpt in sig i skoföretaget Inuikii 2018, där huvudkontoret ligger.

Peter har berättat att han tidigt i relationen sa ”Hur ställer du dig till det här med barn, jag vill inte vänta i tio år”. Vad tänkte du då?

– Mina föräldrar fick mig när de var 20 år och jag har aldrig sett det som att det finns en perfekt tid för att skaffa barn. Det är inget som man direkt kan planera. Jag var dock tydlig från början med att jag ville gå klart min utbildning innan vi skaffade barn. Vi fick vårt första barn, Lennox, fem dagar efter att jag tog examen från Handels!

Foto: @nicole.nordin

”Boka in egentid och våga testa idéer”, är Nicoles bästa tips för ett balanserat mamma-och jobbliv.

Blev det som du trodde, att ha småbarn och göra karriär?

– Vad som helst kan ju hända med barn och bolag, så jag kör mest bara på. Självklart har vägen hit varit tuff med mycket hårt arbete, men det finns inga genvägar i livet.

Vilket av jobben du haft hittills har präglat dig mest och varför?

– Jag tror helt klart uppstarten och driften av modeagenturen Alline Agency. Jag har jobbat dag och natt. Jag startade helt på egen hand och gjorde allt själv, orderhantering, fakturering, ekonomi, marknadsföring och försäljning.

Vad är det sämsta med entreprenörslivet?

– Att du aldrig är klar på jobbet. Som entre-prenör bör man vara beredd på arbete 24/7 – det kommer aldrig en tid då det är mindre att göra om det är du som sitter vid rodret. 

Hur gör du för att få ihop jobbvardag med familj utan att stressa?

– Man måste boka in tid för sig själv. Jag ber om hjälp. Det kan vara en väninna som ställer upp och passar barnen när man tar en massage. Jag har helt slutat att försöka parellellköra jobb och barn. När jag jobbar så är jag fullt fokuserad på det och när jag är med barnen är jag hundra procent närvarande med dem.

Får Peter någonsin den frågan?

– Har aldrig hört honom svara på den. Det är intressant, är det inte?

Ni har haft nannys också?

– Ja, vi har haft au pairer som bott och rest med oss, till exempel en tjej från Puerto Rico. Jag tycker att det är fantastiskt för barnen med kulturella influenser och språkerfarenheter. De plockar upp språket så snabbt!

Vem drar tyngsta lasset hemma?

– Jag är absolut familjens projektledare. Peter tar saker mer på volley. Han är inte den bästa på att planera, men får göra annat som jag tycker är mindre rogivande, som att byta blöjor.

Vilken roll har Peter haft för din karriär?

– Under min tid på Handels påbörjade jag styrelsearbete i Peters bolag. Då fick jag lära mig massor och snabbt.

Är det många som insinuerar att du får mycket draghjälp av Peter?

– Jag har fått höra nedlåtande kommentarer som att jag inte skulle vara där jag är idag om det inte vore för Peter. Jag kan känna att ja, det stämmer faktiskt, jag hade förmodligen kommit mycket längre i karriären om jag inte träffat Peter och skaffat tre barn, haha.

Vilket är ditt bästa karriärtips till andra mammor?

– Våga testa idéer. Tro på dig själv! Gör inte du det så kommer ingen annan göra det heller. Glöm inte bort din egentid. Var inte för stolt för att be om hjälp. Viktigast av allt; vad du än gör och tar dig för – gör det för din egen skull.

Fler inspirerande intervjuer med karriärmamas:

Sofi Fahrman: ”Min nya moderna familj ger mig luft i lungorna” 

Carolina Neurath: ”Man blir en bättre mamma om man trivs med sitt jobb” 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande!