Olga Rönnberg skriver en populär träningsblogg här på mama.nu.
Olga Rönnberg skriver en populär träningsblogg här på mama.nu.

Missa inte Olga Rönnberg i Biggest Loser

mamas populära hälsobloggare Olga Rönnberg är högaktuell som en av tränarna i "Biggest Loser" som har säsongspremiär den 11 januari. "Min roll är att coacha på ett sätt så att deltagarna förstår att de har alla verktyg de behöver inom sig själva", säger Olga Rönnberg.

När mama får tag i Olga Rönnberg, fembarnsmamma och bloggare här på mama.nu, så har hon precis fått se de två första avsnitten av Biggest Loser, säsong 2, där hon är en av två tränare som ska stötta och hjälpa de 14 deltagarna att nå sina viktmål. - Det känns jättebra! Det är konstigt att se sig själv på teve, men det är kul.

Olga fick förfrågan om hon ville vara med i Biggest Loser redan inför första säsongen, men då hade hon precis fött sina tvillingar och tajmingen var helt enkelt inte rätt. I somras fick hon frågan igen och efter en tuff casting mot flera andra kvinnliga tränare stod det klart att jobbet var hennes.- Det var en chans som det var omöjligt att tacka nej till.

Hur ser du på din roll i deltagarnas kamp mot kilona?- Det är otroligt tufft att gå ned i vikt när man har många överviktskilon att bära på. Min roll är att coacha på ett sätt så att de förstår att de har alla verktyg de behöver inom sig själva. Jag kan bara vägleda, inte göra jobbet åt dem.

- Många har misslyckats tidigare, de flesta har testat mängder av metoder och dieter. Nu hade de chansen att få hjälp med både kosten och träningen – ta den chansen på allvar. Det gäller att hitta den där motivationen, anledningen till varför man vill gå ned i vikt.

På tal om motivation, hur viktigt är det att vara motiverad för att lyckas?- Motivation är en känsla och känslor går upp och ned. Men i och med att de var 14 persoer med liknande historier bakom sig så kunde de stötta varandra.

Vilken var den största utmaningen för deltagarna?- Oftast är det kosten som är svårast, men det gällde inte den här gruppen. Men träningen, att röra på sig! För stora personer funkar det inte att bara ge sig ut och springa. Man får avsätta mycket tid och köra lågintensivt i stället. Vi tränade 6 timmar om dagen från start, mot slutet mycket mer.

Om man själv vill ta tag i sina överviktskilon, kanske vill man bli av med mammamagen, vilket är steg ett?- Jag tycker personligen att det är kosten. Har man bra mat hemma så äter man den. Har man skräp hemma så äter man den. Rensa hemmet på allt skräp och fyll på med bra matvaror.

Missa inte första avsnittet av Biggest Loser kl. 21.00 på TV4 den 11 januari!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!