Melodifestivalaktuella Dinah Nah: "Mina barn är alltid prio ett"

Lördagen den 4 februari är det återigen dags för tvåbarnsmamman Dinah Nah, 36, att ställa sig på Melodifestivalens scen. Och i publiken kommer dottern Nova, 7, sitta och heja på mamma. "Hon vill också bli popstjärna och är väldigt peppad," berättar Dinah för mama.

För två år sedan blev Dinah Nah, 36, känd för hela svenska folket när hon via Andra chansen tog sig till final i Melodifestivalen 2015. Det året slog hennes låt "Make Me (La La La)" ut barnfavoriterna Dolly Style ur tävlingen. Och det är tur för Dinah att tjejtrion inte är med i år.

Foto: SVT

– Hade de varit med hade mina döttrar kanske hejat på dem, åtminstone min yngsta. Men nu hejar de på mamma såklart! De gör faktiskt det.

Dinah bor med sambo och döttrarna Nova, 7, och Nellie, 5, i södra Stockholm och trots att hela Melodifestivalkarusellen nu är igång ligger alltid Dinahs största fokus på döttrarna.

– De är alltid prio ett. Sedan har jag en fantastisk sambo och pappa till barnen som också ställer upp och är ett stöd i mitt yrkesval. Sedan har de en fantastisk mormor som ställer upp om vi jobbar samtidigt. Man får pussla men det viktigaste är att barnen har det bra.

För alla småbarnsföräldrar är januari och februari alltid kritiska månader eftersom man aldrig vet när sjukdomarna slår till. För Dinah skulle det bli extra jobbigt om hon själv blev sjuk lagom till Melodifestivalen.

– Jag har faktiskt hållit mig frisk, peppar peppar. Man vill ju helst slippa magsjuka. Förkylning kan man klara, men man vill ju inte bli sjuk så klart, säger hon och minns en planerad tjejmiddag nyligen:

– Den blev inte som tänkt, för det var sjuka barn och sjuka föräldrar. Jag ska aldrig mer ordna en stor middag i januari!

Berätta om låten "One more night", som du ska tävla med i Melodifestivalen!

– Det är en poplåt, upptempo med väldigt mycket energi. När jag själv lyssnar får jag fjärilar och sug i magen så det hoppas jag att lyssnarna också ska få.

Vad gör barnen när du tävlar i Melodifestivalen?

– Min äldsta följer med och och är så peppad. Hon vill också bli popstjärna. Yngsta dottern hejar från soffan med mormor.

Vad är största utmaningen med att kombinera artistyrket med mammarollen? 

– Att räcka till. Min mamma sa till mig att "när du får barn får du vara beredd på att ständigt ha dåligt samvete", och det stämmer! Det är viktigt att prata med barnen om hur de mår och hur skolan och förskolan har varit. Det är viktigt att hålla koll och hänga med i hur de mår och tänker.

Vad är det värsta någon har sagt till dig i egenskap av mamma?

– Jag har inte varit med om att någon skrivit något elakt. Men jag och min sambo är bra på att ge varandra egentid. Vi samlar mycket energi när när vi är ensamma. Både han och jag åker ibland iväg på en resa med någon kompis, och det finns det folk som tycker är konstigt.

Dinah Nah tävlar i Melodifestivalens första deltävling i Göteborg lördagen den 4 februari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer