Marie Serneholt om sin förlossning: ”Jag mådde oförskämt bra efteråt”

I en första exklusiv intervju med mama berättar nyblivna mamman Marie Serneholt om första tiden med sina tvillingpojkar: "Det är bara att åka med i karusellen och försöka att inte ramla av!"

Grattis Marie! Äntligen är dina söner här!

– Tack snälla! Det är verkligen helt magiskt!

Hur mådde du efter förlossningen?

– Direkt efter förlossningen mådde jag nog oförskämt bra. Jag var helt rusig av hela upplevelsen. Helt plötsligt satt jag med mina två barn i famnen. Förlossningen hade gått bra, pojkarna mådde bra, jag mådde bra. Det var lycka och lättnad på samma gång.

De två tvillingpojkarna har än så länge inget namn.

Hur var det att komma hem?

– Det kändes så otroligt härligt efter flera dagar på BB. Skönt att komma hem till sina egna saker och försöka landa i att barnen bor här hemma med oss nu. Givetvis har det varit intensivt och vi har inte hunnit hitta alla rutiner än, men vi och de lär känna varandra mer för varje dag som går.

Kände du av tredagars-bluesen? 

– Det tror jag faktiskt inte. Det har varit fullt ös sedan sekund ett, så man hinner inte känna efter så himla mycket. Det är bara att åka med i karusellen och försöka att inte ramla av, haha!

Ser du skillnad på pojkarna?

– Ja absolut! Visst är killarna lika, men inte mer lika än om de varit vanliga syskon. De är tvåäggstvillingar så de är olika både till utseende och personlighet.

Är livet som tvillingmamma som du hade föreställt dig? 

– Jag har ju inget att jämföra med, så jag vet ärligt inte vad jag hade att förväntat mig. Visst förstod jag att det skulle vara mycket att göra eftersom det är två små rackare som ska tas om hand samtidigt. Så även om allt går i ett här hemma så är det också en helt magisk känsla att vi har haft lyckan och turen att få TVÅ barn på samma gång. De är verkligen två små underverk.

Första promenaden för familjen! Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Hur matar ni bebisarna?

– Jag bestämde mig för att pumpa och komplettera med ersättning. Det var det som passade mig och barnen bäst. Man måste hitta en väg som funkar för alla och då blev det bäst så här. Så jag och Fredric matar dem lika mycket.

Hur funkar du och Fredric som team?

– Fredric är världens bästa pojkvän, vän, pappa och partner så vårt teamwork funkar hur bra som helst. Det är viktigt med bra kommunikation och att se den andra även om man kanske står mitt i ett bajsblöjskaos.

Vad är du mest förvånad över sedan du blev mamma? 

– Jag är nog inte förvånad egentligen för jag har hört vänner säga "du kommer undra vad du gjorde med din tid innan", men ärligt – hur snabbt kan tiden gå?!

Läs mer om Maries liv som mamma på hennes blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer