Malin Wollins förnumstiga pengaskola

Malin Wollin älskar att spara och tryggheten som pengar på banken för med sig. Här ger hon sina fyra bästa pengaråd.

1. Vet ni vad det bästa med sparade pengar är? Ränta! Och vet ni vad det bästa med ränta är? Att man får ränta på den! Ränta på ränta, ränta på ränta – trallallallalaaaa!

2. Spara in på ”coola toppar” som du kommer använda ”jättemånga gånger”. Jag kan stå i ett provrum och betrakta mig själv länge, länge och tänka: kommer jag att älska det här plagget när jag har tvättat det tre gånger? Svaret blir nästan alltid nej och så går jag hem. 

3. Tänk aldrig ”Ja men det är ju bara 149 kronor”. Alla dina pengar har skattats och dragits av, du har jobbat hårt för att få dem. 149 kronor är en och en halv timmes arbete efter skatt om du tjänar 25 000 kronor i månaden. Tänk inte att saker och ting är billiga, tänk i stället att det var dyrt att tjäna in pengarna du betalar med. 

4. Visst kan man spara in på allt och aldrig göra något kul och bara lida lida lida sig genom hela livet och till slut ha en miljon på kontot, men minns detta: Det finns ingen ficka på sista skjortan (och när ni har begravt mig: gräv upp den ficklösa skjortan och sälj den på Tradera).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer