Malin Wollin.
Malin Wollin.

Malin Wollin: "Vi köper alldeles för mycket julklappar till barnen"

mamas bloggare och krönikör Malin Wollin vill helst plocka bort julpyntet innan det ens kommit upp och hennes julgran är inte en vacker syn. "Den är grön och benig och täckt av fult och fulare pynt."

Hejsan Malin, hur firar du och din familj jul i år?- Vi firar alla jular med alla och av den anledningen delar vi upp julafton över dagen. Vi åker fram och tillbaka och pressar in ungarna och paketen. Det är stressigt men samtidigt är det en självklar uppoffring. I år börjar vi hos min familj med julfrukost, julfika och Kalle. Sedan åker vi vidare till Joachims familj med julmiddag med fler paket. Vad är viktigast på julbordet?- Min svärmors vegetariska kroppkakor. Men jag kan inte leva utan sojakorv och stark senap. Eller Jansson.

Vilket är ditt mest värdefulla julpynt?- Hahaha, mitt mest värdefulla julpynt? Jag avskyr julpynt. Jag vill plocka ner det fort, helst innan det kommit upp.

Tror dina barn på Tomten?- Det skulle jag tro, men inte tioåringen, hon kände igen mosters man för ett par år sedan och då var det kört.Hur mycket köper du julklappar till barnen för?- Alldeles för mycket, mot min vilja. Joachim och jag är inte ense, inte alls. Jag tycker att det räcker med ett par hundra. Det är så märkligt med Joachim för han är alltid så sansad annars, men han menar att våra barn ju bara får presenter när det är jul och födelsedag, aldrig annars. Och jag menar att det inte är Sovjet att bara få två gånger om året. Joachim får berätta i en egen intervju hur mycket vi handlar för.Vad önskar du dig själv i julklapp i år?- En brödrost för sex skivor! Varför finns det inte? Eller, det finns, men det är en Dualit och vem i hela friden har råd med det.Beskriv din julgran!- Den låter sig inte beskrivas. Den är grön och benig och täckt av fult och fulare pynt.

- Vilket är ditt bästa julminne?

 

- Det är så hemskt, jag har inga minnen, jag är rädd att jag lider av hjärnbrist.

 

Vilket julgodis är din favorit?

 

- Är brända mandlar julgodis? Annars mörk choklad i kuber med tunt hyvlad mandel, vad heter de?

Ta mig till Malin Wollins blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!