Vi kartlägger reality-stjärnan Kylie Jenners liv som mamma.
Vi kartlägger reality-stjärnan Kylie Jenners liv som mamma. Foto: Privat

Nytt på mama: Här är ditt mammaliv Kylie Jenner!

Kylie Jenner, 22, är makeup-mogulen och reality-profilen som visar att det går att göra kometkarriär under småbarnsåren – okej, med viss hjälp av ett rejält nanny-team. Vi fascineras av världens största influencer-mama och har kartlagt hennes mammaliv!

Hur förberedde sig Kylie Jenner, 22, på att bli mamma? Hur har föräldrarollen förändrat henne och hur driver hon sina företag med en liten 2-åring på armen? mama har forskat och landat i 10 avgörande punkter som beskriver henne som mamma. 

1. Dolde HELA sin graviditet!
Kylie la aldrig upp några gravidbilder och anledningen kan vi verkligen förstå: ”Jag behövde förbereda mig för rollen som mamma i en positiv, stressfri och hälsosam miljö – och därför valde jag att inte vara offentlig med graviditeten”, skrev hon på Instagram. Det var först efter förlossningen, i februari 2018, som Kylie bekräftade att hon blivit mamma. Den urgulliga filmen ”To our daughter” med en recap av graviditeten, fick stilla alla följares behov av att se magen växa – och senare har hon även lagt ut glimtar från den tiden, bland annat nedan polaroid: ”Jag har så många bilder från graviditeten. Men det här är min favorit.” 

Läs mer: Influencer-mammorna som hyllar sina kroppar 

2. Har världens näst mest likade instainlägg
Den första bilden på baby Stormi Webster var längge den mest gillade bilden på Instagram någonsin (innan kontot @world_record_egg slog rekordet med sin äggbild).
18 660 780 gilla för den här bebishanden är en hel del. Och sedan Stormi, idag 2, väl gjorde entré på Instagram har vi fått se mycket av henne. 

Första bilden på Kylie Jenners dotter Stormi slog rekord på Instagram. Polaroidbilden på gravidmagen la Kylie ut offentligt långt efter förlossningen. Foto: Privat

3. Behöver inte ansöka om föräldrapeng
Stormi kommer inte sakna medel när hon växer upp. Mamma Kylie är den influencer (med blyga 141 miljoner följare) som tjänar mest i världen på Instagram, närmare bestämt 1,2 miljoner dollar per inlägg (enligt HopperHQ som räknat på antal följare och vilket engagemang bilden ger). Och nyligen sålde hon marknadsandelar av sitt makeupföretag Kylie Cosmetics för 5,6 miljarder. Bara för att addera till de miljarder hon redan har. 

Kylie Jenner är en mamma med stålar. Foto: Privat

4. Skräms inte av blöjbyten
Något som Kylie har tyckt om ända från start är att byta Stormis blöjor. ”Jag har blivit mindre självupptagen sedan jag blev mamma. Jag tycker faktiskt om att byta blöja, det är verkligen tillfredsställande att göra henne ren igen.” Vi förstår dig Kylie! 

5. Ser mammakroppen som en gåva
På frågan om hennes kropp förändrades under graviteten svarar Kylie (i stories på Insta): ”Jag fick bristningar på brösten och rumpan. Det är min lilla gåva från Stormi. Jag fick tillbaka min kropp ganska snart efter graviditeten, men den kommer aldrig vara densamma. När jag accepterade mina förändringar kom mitt självförtroende tillbaka. Det tar bara lite tid.” 

”Spåren efter graviditeten är min gåva från Stormi”, menar Kylie Jenner. Foto: Privat

6. Installerar barnrum på kontoret
Kylie vet allt om att kombinera jobblivet och föräldrarollen. ”Jag tar med henne (Stormi) överallt och har inrett ett mysigt barnrum i kontorsbyggnaden. Det är svårt att kombinera karriär och mammaliv ibland”, sa Kylie i en Youtube-film där hon visade runt i sin kontorsmiljö. ”Jag har inrett ett barnrum med leksaker och barnsäng så att Stormi kan vara med mig när jag jobbar.” Högst i kurs på lekfronten just nu är så kallade ”flash cards” – kort med frågor och svar som man använder för att lära barnet nya ord.

Snegla in genom dörren till Kylies kontor, där Stormi har ett eget barnrum. Här utklädd till sin mamma. Foto: Privat

7. Värderar sin tid bättre
När Kylie fick frågan om hur hon har förändrats som person blev svaret: ”Jag tycker inte att jag är förändrad som person sedan jag blev mamma. Jag tror bara att jag ser på livet lite annorlunda och värderar min tid. Jag känner mig som likadan, bara bättre.” 

8. Hittar stöd i sin stora familj
Det går knappt att nämna Kylie Jenner utan att ta upp hennes stora, megakända familj och reality-såpan ”Keeping up with the Kardashians” (som började sändas när Kylie endast var 10 år). Storasystrarna Kim Kardashian, 39 (multientreprenör och trebarnsmamma) och Kendall Jenner, 23 (den bäst betalda modellen i världen) samt mamma Kris Jenner, 64 (spindeln i nätet) och pappa Caitlyn Jenner, 70, (född Bruce och tidigare friidrottare) har nog ingen missat de senaste åren. Familjen är supertajt och menar att deras framgångar beror mycket på att de stöttar varandra, i allt från karriärval till relationer. Och i föräldrarollen så klart (det finns många starka kvinnor att fråga om råd, där lika kända storasystrarna Khloé, 35, och Kourtney, 40, även gärna hjälper till).

Familjen Kardashian-Jenner stöttar vararandra genom allt. Kusinerna Chicago West (Kims dotter) och Stormi Webster är nästan som syskon. Foto: Privat

9. Är separerad från Stormis pappa
Kylie Jenner och Travis Scott (egentligen Jacques Webster), 28, kände till varandra långt innan de blev ett par. De hade gemensamma vänner och kollade in varandra på håll. Det var under musikfestivalen Coachella 2017 de blev mer än vänner – och efter det följde Kylie med sin nya rappande pojkvän på turné. Idag är de relativt nyblivna föräldrarna separerade och har delad vårdnad om dottern. 

Pappa Travis Scott gosar med sin Stormi. Foto: Privat

10. Tar hjälp av flera nannys
Ett team på fyra nannys hjälper till att ta hand om Stormi. Båda föräldrarna reser mycket med jobbet (Kylie har ett privatplan med helrosa interiör), och det är knappast förvånande att Kylie behöver lite hjälp när hon driver sina miljardföretag. 

Klart Kylie ska ha ett eget flygplan. Foto: Privat

Bonusinfo: På frågan om hon kan tänka sig fler barn i framtiden svarar Kylie: ”Ja, absolut, men jag är inte redo just nu.” To be continued.

* Kylies citat är hämtade från hennes egen Instagram och intervjuer med Daily Mail, usmagazine, Us Weekley.

• Läs mer: Svenska stjärnmaman Kenza: ”Många har problem att bli gravida men pratar inte om det”
Vi rekommenderar även (från vår medlemssajt Vi Föräldrar): Kan man skämma bort en bebis?  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!