Följ Kitty Jutbrings graviditet här på mama.nu.
Följ Kitty Jutbrings graviditet här på mama.nu.

Kitty Jutbring - ny bloggare på mama.nu!

Programledaren Kitty Jutbring, 35, ska bli mamma! Nu kan du följa hennes graviditet i Kittys blogg här på mama.nu!

Hej Kitty, hur känns det att börja blogga på mama? 

- Som att jag äntligen får en plattform för mina tankar och åsikter i den här främmande, skrämmande, skeva, äckliga och härliga bebisvärlden. Alltså 80 procent kul som fasen och 20 procent kommer jag verkligen orka, och kommer jag hinna sen när det blir bajs och skrik? Men jag ska göra mitt bästa!

Du väntar ditt första barn. Hur har du mått? 

- Första 5 månaderna försökte jag bara överleva, mådde så himla illa hela tiden, det var riktigt jäkla skitjobbigt. Sen har det gått upp och ner, mycket hormoner, oro och ångest faktiskt, om jag ska vara ärlig. Jag känner mig ofta som en behållare eller ett värddjur. Lät det där hemskt, eller?

Nejdå, sådär känner nog många. Har du haft några udda cravings då? 

- När jag mådde illa fick jag bara i mig potatis i olika former, helst pommes frites, och äppelbitar, om dom var skalade och skurna på ett speciellt sätt då. Annars har jag ätit rätt normalt.

Har ni tagit reda på könet?

- Inför det "stora" ultraljudet sa jag och Per att om allt ser ut som det ska, och verkar vara bra, med alla vätskespalter och organ och det där, så frågar vi efter snopp eller snippa på slutet. Och det var en snippa.

Det är sex veckor kvar till beräknad förlossning. Hur känner du inför förlossningen?

- Jag har varit riktigt skräckslagen. Under flera år var jag till och med säker på att jag inte skulle ha några barn för att jag tyckte att det verkade så fruktansvärt med just förlossning och amning, men det är bättre nu. Som att jag har accepterat att jag inte slipper undan, för vi vill ju ha ut den lilla bruden. Har försökt förbereda så gott jag kunnat med profylax och besök hos förlossningspersonal på plats på sjukhuset. Sen blir det den där föräldrautbildningen nästa vecka med. Jag försöker bara bita ihop liksom.

Hur tror du att du kommer att bli som mamma?

- Ojoj, det där är så himla svårt! Jag har både det fria, barnsliga och det stränga, principfasta i mig, Vi får se, jag får återkomma.

Vad kan våra läsare förvänta sig av din blogg? 

- Jag vill inte vara en "lyckad", snygg mamma som bakar cupcakes med ena handen och byter blöjor med den andra. Jag vill tänka till själv och ifrågasätta, egentligen precis som i mitt vanliga liv, innan graviditeten. Sen vill jag gärna att bloggen ska vara som radioprogrammet "Christer i P3", där jag jobbade förr, att man kan blanda högt och lågt, seriöst och sarkastiskt vilt och om vartannat på ett sätt som ändå är lite varmt och genuint. Inga dåliga krav, där. Vi får se om jag lyckas.

Läser du själv bloggar? VIlka är dina favoriter i sådant fall?

- Jag läser mest Fail Blog och Genusfotografen, men jag kanske kommer in i fler nu om jag får mer tid...eller så blir det tvärt om?

Ta mig till Kitty Jutbrings blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!