Kitty Jutbring: "Jag hoppas slippa se massa döda djurpolare på julbordet"

Vad ger Kitty Jutbring nästan nyfödda Nikki-Lo i julklapp? Hur pyntar hon julgranen? Och vad önskar hon sig själv i julklapp? mama tar julpulsen på Kitty Jutbring.

Hej Kitty, hur firar du och din familj jul i år?

- Jag, babydaddy Per och lilla Nikki-Lo har hyrt en bil i två veckor och drar till västkusten över jul. Per är från Falkenberg och jag från Göteborg. Äntligen ska vi få visa upp Nikki-Lo för familjen!

Vad är viktigast på julbordet?

- Att jag slipper se massa döda djurpolare på bordet. Gröt, rödbetssallad, potatisgratäng, ris a la Malta och lite fakekorv och så kallade göttbullar äter jag där emot gärna. Och massa grönkålsoppa och brysselkål!

Vilket är ditt mest värdefulla julpynt?

- Värdefulla? Som i dyrt? Det vet jag inte men jag spenderade säkert en timme nyss med att tillverka en silvrig grantopp-stjärna av glittriga piprensare, så just nu känns den pjäsen rätt het.

Hur mycket köper du julklappar till Nikki-Lo för? 

- Det här året är bruden bara 3 veckor så hon har just "fått" en himlans massa saker. Men ett par små grejer ska hon få. I ett av mina många nostalgiinfall köpte jag till exempel en sån där klassisk Fischer Price-telefon.

Vad önskar du dig själv i julklapp i år? 

- En ny skivspelare till alla våra vinyler som bara stått och dammat sen Pers Technics gick sönder för några månader sen.

Beskriv din julgran! 

- Ny i plast från IKEA. Både Per och jag är allergiska och uppvuxna med olika, fula fakegranar av varierande kvalitet, men den här är fasen rätt snygg. Lite kungsgrankänsla. Pyntet är lite vilt, vi bara tog allt vi hittade. More is more kände vi!

Vilket är ditt bästa julminne?

- Det måste vara från när farmor Margareta och mormor Inga-Lill (som Nikki-Lo fått ett av sina andranamn från) fortfarande levde. De brukade sitta i ena sidan av hörnsoffan vi hade då, uppklädda med julbroscher och nylagt hår och få fantastiska skrattanfall. Tills dom kiknade och låg dubbelvikta. Det saknar jag.

Vilket julgodis är din favorit?

- Min egna fantastiska kolor med mandelkross, kakao, lite kaffe (hatar kaffe annars) och såklart flingsalt på toppen! Lite vuxenpoäng där?

Ta mig till Kitty Jutbrings blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!