Katrin Zytomierska har separerat från Bingo Rimér
Katrin Zytomierska har separerat från Bingo Rimér

Katrin Zytomierska: ”När man inte har ­legat på sex ­månader gör man slut!”

Katrin Zytomierska vet hur det känns att gå ut i singellivet igen som småbarnsmamma. I sin romandebut går hon rakt på något alla nysingelföräldrar funderat på – hur blir första sexet efter exet? Läs intervjun med Katrin i sin helhet i senaste numret av mama!

Katrin Zytomierska skriver bok om att bli singelförälder

Iromanen "Bucketlist" skriver Katrin om den hårt arbetande mamman, Mila, som skiljer sig från maken Peter, och börjar leva ett varannan vecka-liv med sina två barn. Katrin poängterar att boken är fiktion, även om karaktären Mila har egenskaper som liknar hennes egna.

Precis som huvudkaraktären i boken har Katrin erfarenheter av hur det är att ge sig ut på singelmarknaden igen, efter en lång relation med två barn. Förra året separerade hon från Bingo Rimér.

– När man är ny i mammalivet tycker man att det inte spelarnågon roll om man inte fixar naglarna, shoppar kläder och hänger med i modet. Det som var viktigt och kul innan man fick barn, och som ger självförtroende, tar man bort. Ingen har tid eller lust att sitta på salong och fixa naglarna eller gå och träna med småbarn! Men utan självförtroende tappar man sexlusten, och för många är det då bättre att separera för att bli lyckliga, i stället för att traggla vidare i ett kärlekslöst förhållande och tro att man gör det för barnens skull, berättar Katrin Zytomierska för mama.

Hur börjar man ligga igen efter seperationen?
– Steg ett för att börja ligga igen är att träna riktigt hårt så att du känner dig snygg i kroppen! Steg två är att börja gå ut på klubbar igen. Ens vänner är ens vänner, men det är inte kul att umgås med barnfamiljer när man har sin barnfria vecka, och folk verkar tro att de ska träffa någon på barnens tennistr

äning. Sluta att hänga på hemmamiddagar med par och rödvin och ge dig ut i nattlivet. Försök koppla bort barnen för en stund och fokusera på dig själv. Det har man inte gjort på så länge så det är svårt, men man lär sig! Steg tre, gör det bara! Kom ihåg hur det var innan du fick barn, våga tappa kontrollen. Ut på krogen med dina barnfria singelkompisar, drick alkohol och bli glad!

Denna text är en sammanfattning av en längre intervju som publicerades i mama nr 7 2016. Orginaltext av Malin Collin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!