Jenny Strömstedt ny bloggare på mama.nu!

Följ journalisten och programledaren Jenny Strömstedts vardag i hennes mama-blogg. "Jag vill ge barnen självkänsla och integritet och humanistiska värderingar", säger Jenny Strömstedt.

Välkommen till mama.nu, Jenny! Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?- Det blir snapshots ur min vardagen som utspelar sig lika mycket i olika tv-studios som vid diskbänken och på torpet i skogen.

Du har en stor familj med tre egna barn och tre bonusbarn, du har en egen talk show, är programledare i Nyhetsmorgon och skriver krönikor i Expressen. Hur ska du hinna med att blogga också?- Hehe, det undrar min man också. Men jag har alltid varit aktiv i sociala medier och läser många svenska bloggar och tänker att det är roligt att få uttrycka sig på mer än twitters 140 tecken. Dessutom uppskattar jag kontakten med alla läsare också. Det är ju för dem jag gör tv-program och skriver krönikor.Hur tror du att dina barn skulle beskriva dig? - Oj, väldigt snäll tror jag, och glad för det mesta. Kanske lite för fäst vid min dator. Men jag har lovat mig själv att sluta slösurfa och bara jobba koncentrerarat när barnen är hemma.Vad är det viktigaste du vill lära barnen?- Jag vill ge dem självkänsla och integritet och humanistiska värderingar. Livet svajar i med- och motvind och det gäller att träna sig i att hålla sikte på sin egen väg.

Hur ser den perfekta dagen ut för dig? - Den perfekta dagen är inte otippat en ledig lördag på landet med alla barnen i storfamiljen. Kaffe och tidningar i solen. Långsamma samtal som får pågå länge utan avbrott. En tur med båten, bad, gemensam matlagning och kortspel i lyktans sken på kvällen. Det är lycka.Har du någon karriärdröm som ännu inte gått i uppfyllelse? - Jag har gjort så mycket roligt redan. Galna barnprogram, partiledardebatter, USA-val, utrikesmagasin. Men jag skulle hemskt gärna vilja jobba med valet 2014 och producera program som verkligen får unga människor att engagera sig i politiken.

Läser du några bloggar själv?

 

 

- Äuhm. Så många så att de får inte plats här.

 

Finns det några ämnen du brinner extra mycket för? 

 

- Jag brinner för jämställdhet, kunskap, heminredning, rolig lagom träning och kanelbullar. Samt katter. Katter brinner jag verkligen för.

 

Vad kommer vi inte att få läsa om i bloggen? 

 

- Jag har väldigt svårt för att lägga upp tjusiga motljusbilder på mig själv som jag har noterat att många gör. Samtidigt får jag ofta frågor om kläder jag har på mig i olika program. Jag får göra en Marie Antoinette och hugga av huvudet.

 

Berätta något om dig själv som våra läsare inte vet! 

 

- Jag har universitetspoäng i keramik från USA och har en misslyckad elitsatsning som volleybollspelare bakom mig.

Ta mig till Jenny Strömstedts blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!