"Jag är hellre ful och kul"
"Jag är hellre ful och kul"

"Jag är hellre ful och kul"

Roliga och lite smågalna tvåbarnsmamman Caroline af Ugglas har varken tid eller lust att sminka sig och tvätta håret. "Det är inte nåt uppror mot det adliga", försäkrar hon, "på mammas sida är vi så här".

 CAROLINE AF UGGLAS 

Ålder: 35. Familj: Maken Heinz, dottern Eddie-Lee, 7, sonen Otis, 10 månader och Heinz dotter Olivia, 13. Bor: På landet i Kungsängen utanför Stockholm. Gör: Konstnär, sångerska och körledare.
Aktuell: Spelar just nu in nya plattan med egenkomponerad text och musik.

– Det är okej om jag byter om här, va? säger hon och vips så åker kläderna av innan jag ens klivit in genom dörren.
Människan är så fit så att självaste Madonna framstår som en bulle i jämförelse.
– Jag tränar faktiskt aldrig, jag ser bara ut så här, haha! säger hon och klappar på sin sexpacksmage och glider i en blå sidenklänning inför plåtningen.
Caroline af Ugglas är precis så spontan och trevlig som man föreställer sig. Men bilden av att hon skulle klafsa runt i platåskor och helt vilt sjunga Janis-låtar hemma på gården strax utanför Kungsängen stämmer inte riktigt. Visst ligger hennes gård långt ute på vischan, och visst är det stökigt med grejer överallt, men i den ultramoderna arkitektritade villan syns inte ett spår av den hippiestil man kan förvänta sig. Med en inredning i stilrent vitt och moderna möbler är hemmet lika oförutsägbart som Caroline själv.
– Jag gillar att överraska mig själv, dyka upp i oväntade sammanhang och göra precis tvärtom. 

Var det därför du ställde upp i Melodifestivalen förra året och helt oväntat dök upp i frågeprogrammet ”På spåret”?
– Ja, precis.

"Jag skulle aldrig hålla på och fixa mig så här själv. Det är precis så jag hinner ta bort håret från benen och under armarna!"

Är du allmänbildad?
–Nej, men Göran är det (Hägg, Carolines medtävlare)! Jag kan mina grejer och han kan sina, och tillsammans är vi en hel människa! 

Sonen Otis är med under hela intervjun, världens gulligaste lilla kille.
– Han är så himla snygg, ja, visst är du snygg och tuff, Otis? säger Caroline pussar hans runda kinder. 

När du sommarpratade i radion för sju år hade du tagit ett positivt graviditetstest dagen innan och outade det i radio. Det var lite osvenskt och många satte nog kaffet i halsen.
– Jag tycker att det är så trist att man inte får glädjas åt sin graviditet. Man går omkring och mår illa i veckor utan att få berätta för nån, och sen om man får missfall ska man gå omkring och vara ledsen utan att få berätta för nån. Vi måste avdramatisera hela grejen. Det skulle bli mycket enklare för alla. Och får man missfall så är det liksom bara ”better luck next time”, på det igen bara, och gör ett nytt försök.

Läs hela intervjun med Caroline af Ugglas i mama nr 5 ute i butik den 22 april.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!