Foto: @lailahogfeldt

Influencern Laila Högfeldt: ”Jag kör veto-kortet på allt möjligt!”

Influencern och Veckans preggo Laila Högfeldt väntar sitt tredje barn och jämför denna graviditet med sina tidigare: ”Vardagen rullar på och vips har man gått halvvägs och plötsligt är BF här.”

Hur skiljer sig denna graviditet från dina tidigare?

– Jämfört med min första graviditet så tycker jag att graviditet två och tre går mycket snabbare. Vardagen rullar på och vips har man gått halvvägs och plötsligt är BF här.

Foto: @lailahogfeldt

Vad är du orolig över denna gång? 

– Jag är ingen orosmänniska och lever med tanken om att allting kommer att gå bra. Förlossningen är alltid ett orosmoment då smärtan är obeskrivligt intensiv. Dock ser jag på något sätt ändå fram emot förlossningen eftersom priset efter smärtan är värt allt det onda.

Om du skulle döpa ditt barn efter din största craving, vad skulle hen heta?

– Frukt, haha! Jag blir alltid extra sugen på frukt när jag är gravid. Det finns inget godare än ett stort fruktfat, helst blandat med lite choklad.

Foto: @lailahogfeldt

Vilken är din första tanke varje morgon? 

– Att jag fortfarande är trött, haha. Sedan funderar jag på om jag ska träna idag eller inte. Jag tycker att det är väldigt skönt att träna och känner att jag mår bra av det.

Har du kört veto-kortet ”Hallå, jag kan inte/vill inte/får bestämma/orkar inte för att jag är gravid”?

– Det är det bästa med att vara gravid, haha! Jag kör den på lite allt möjligt, men främst när det gäller att bära saker så som matkassar eller liknande.

Foto: @lailahogfeldt

Vad har du lärt dig sedan du fick ditt första barn? 

– Tacksamhet! Jag var bara 20 år när William kom och då tänkte jag inte alls mycket på det utan körde bara på och tog det mesta för givet. När jag väl fick barn blev jag så otroligt tacksam för att han kom ut som en perfekt liten pojke. Helt plötsligt var jag tacksam för allt. Den lilla duschen på morgonen som jag tidigare tog för given, när solen sken eller något så enkelt som att få dricka varmt kaffe.

När känner du att din man Niclas inte förstår dig?

– Under de första graviditetsveckorna är jag alltid extremt trött och sover mig helst igenom dagarna. Jag tror inte riktigt att han har förstått hur trött jag varit. Hade jag fått önska någonting hade det varit lite mer förståelse för hur trött man faktiskt är de första veckorna. Min man tycker alltid att man ska kämpa, men där och då orkade jag inte kämpa utan det enda jag ville göra var att sova. Han menar givetvis inget illa vill jag poängtera, men lite mer förståelse för tröttheten hade inte varit fel.

Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittat ut? 

– Att introducera bebisen för sina syskon. Jag minns själv hur spännande och mysigt det var att få ett syskon när jag var liten. Det ska bli kul att se barnens reaktioner och framförallt se syskonkärleken. Jag ser hur fina mina pojkar är mot sin lilla kusin, och sådant får alltid mitt hjärta att smälta. Syskonkärlek, kusinkärlek och kärlek överlag är ju det finaste som finns i livet.

Missa inte när Laila gör fem hemsnickrade tester för att se om det är en flicka eller pojke i magen! 

Veckans preggo Madeleine Bitici: ”Hoppas att jag får en miniorgasm på förlossningen”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!