I annonssamarbete med BARNCANCERFONDEN

Hur det känns när ens barn får cancer

För fyra år sen fick Johanna mardrömsbeskedet: hennes son Hugo hade cancer – en hjärntumör som spridit sig ner i ryggmärgen.

Hugo var fyra år när familjen fick beskedet, idag är han åtta. Han kommer aldrig att bli frisk men hans familj kommer alltid att finnas vid hans sida.

mamapodden berättar Hugos mamma Johanna om timmarna av väntan och oro på sjukhuset, om när cancern blir en del av vardagen, vänner som sviker och om att som familj bara kunna leva i nuet. Avsnittet är ett samarbete med Barncancerfonden.

Det är omöjligt att lyssna utan att bli berörd. Johannas sakliga ord i kombination med det hon berättar om Hugos kamp gör att tårarna har svårt att stanna inne. Men att lyssna ger också ökad förståelse och Johannas tips om hur en ska bemöta familjer som har det svårt på ett eller annat sätt är viktiga att ta till sig. Ofta handlar det inte om mer än att skicka ett sms eller komma förbi med en Coca-Cola på sjukhuset – det viktigaste är att visa att en fortfarande finns där, att inte vara en vän som sviker.

Du hittar mamapodden överallt där poddar finns. Här är direktlänk.