Här är alla omslagsmamas från 2013!

Åh, vad vi tycker om er, alla härliga, roliga och begåvade mammor som prytt mams omslag det här speciella jubileumsåret 2013. Vi har firat att vi fyller tio år som tidning. Och ni då, omslagsmamas, hur har ert år varit?
Foto: ©2012 Jessica Lund.Bild får inte användas utan

Pernilla Andersson

39, maken Dregen, Sixten, snart 1.

”Omtumlande, vackert och sömnfattigt... Jag har bara fått bra reaktioner på omslaget, men jag antar i och för sig, att om någon inte tyckte om det så kommer det ju inte fram till mig.”

Här kan du läsa omslagsintervjun med Pernilla Andersson!

Foto: ©Rickard L. Eriksson/New Art Production AB (info@

Tilde de Paula Eby

41, maken Thomas, Elian, 13, Zion, 11, Naemi, 8, Ilyah, snart 2.

”Mitt bästa mammaår hittills! Så kanske man alltid känner, men det är en sann gåva att ha fyra härliga ungar i olika åldrar. Och haha, Ilyah visade sin personlighet redan på omslaget. Ingen bestämmer över när han ska le! Och ingen ser så seriefigursaktigt arg ut när han är på det humöret. Jag gillade det. Att han fick vara sig själv!”

Här kan du läsa omslagsintervjun med Tilde de Paula Eby!

Foto: ©Rickard L. Eriksson/New Art Production AB (info@

Kitty Jutbring

36, maken Per, Nikki-Lo, 1.

”Omtumlande. Höga berg och djupa dalar, men samtidigt mer kärlek än nånsin! Har fått så många fantastiska kommentarer på stan och bloggen efter att jag snackade om mitt depp i mama. Jag är inte ensam, snarare helt ’normal’ verkar det som. Det är verkligen ett nytt kapitel i mitt liv sen Nikki-Lo kom.”

Här kan du läsa omslagsintervjun med Kitty Jutbring!

Carolina Gynning

36, sambon Alexander, Alicia, 1,5.

”Fantastiskt, min dotter är redan stor, nyfiken och modig och har börjat på dagis som hon älskar. Vi fick otroligt bra respons från mama-plåtningen, jag och min sambo hade bestämt att detta skulle vara sista gången som vår

Alicia visades med ansikte på instagram eller bloggen, därför betyder bilderna i mama ännu mer!”

Här kan du läsa omslagsintervjun med Carolina Gynning!

Foto: ©Rickard L. Eriksson/New Art Production AB (info@

Anine Bing, Cecilia Blankens & Olga Rönnberg

Anine: ”Roligast i år var såklart att Bianca fick en lillebror! Så himla mysigt att Benjamin är här.”

Cecilia: ”Vi flyttade till Los Angeles, det var till en början lite läskigt, men för varje dag känns allt bara bättre och bättre.”

Olga: ”Mycket händelserikt, minst sagt. Mitt företag har utvecklats, jag har anställt personal. Kan absolut inte klaga!”

Amanda Schulman

33, maken Alex, Charlie, 4,5, och Frances, 1.

”Superbra! Min bebis har blivit ett år och är nu ett barn! Och tvåbarnchocken är över! Jag har bara fått väldigt fina kommentarer från både vänner och läsare efter att vi var på omslaget.”

Här kan du läsa omslagsintervjun med Amanda Schulman!

Pernilla Wahlgren

45, Oliver, 23, Bianca, 18, Benjamin, 15, och Theo, 6.

”Både bra och mindre bra, vi har rotat oss i vårt nya hus, det är mindre tonårsbråk. Jag fick jättemånga reaktioner på omslagsintervjun. Folk tycker det är skönt att jag vågade vara så ärlig och berätta att det är tufft även för mig. Jättemånga mammor har känt igen sig i min situation. Och även pappor. Just det här att man aldrig vänjer sig vid att tvingas vara från sitt barn.”

Här kan du läsa omslagsintervjun med Pernilla Wahlgren!

Valerie Aflalo

37, fästmannen Johan, Nicoletta, 7, och Bianca, 1.

”Jag är stolt och glad över att ha fått vara omslagsmamma, väldigt många kvinnor har hört av sig till mig för att prata om hur livet som varannanveckamamma är och hur det känns.”

Här kan du läsa omslagsintervjun med Valerie Aflalo!

Ebba von Sydow

maken Johan, Marianne, 2, och Klas, 7 mån.

”Omtumlande men alldeles fantastiskt! Det har varit en intensiv bergochdalbana att bli tvåbarnsmamma och samtidigt komma ut med en gravidbok, rodda ett prinsessbröllop och en Nobelfest. 2013 glömmer jag aldrig! Och jag har nog aldrig fått så mycket fina reaktioner på ett reportage.”

Här kan du läsa omslagsintervjun med Ebba von Sydow!

Linda Pira

28, sambon Teddy, tvillingarna Kyiam och Daviel, 8 månader.

”En stor omställning att både bli mamma och ha mitt genombrott i musiken! Jag har fått så fin respons på omslaget. Många kommenterar det fortfarande och tycker bilderna och intervjun var intressanta. Jag märker hur långt tidningen når ut när både mammor och gravida skriver till mig än i dag och tycker det jag gör är bra.”

Här kan du läsa omslagsintervjun med Linda Pira!

Foto: ©Rickard L. Eriksson/New Art Production AB (info@

Malin Wollin

35, maken Joachim, Astrid, 10, Saga, 8, Arvid, 5, och Stellan, 1.

”Fullständigt nattsvart, fyllt av ångest, rädsla och oro. Det jag tar med mig in i evigheten är de stora barnens förälskade ögon när de tittar på sin avgudade bebisbror. Efter omslaget fick jag en skön käftsmäll i nyllet av kärlek. Jag var livrädd att jag skulle ångra mig, men som det landade hos

läsarna är jag glad att jag vågade.”

Här kan du läsa omslagsintervjun med Malin Wollin!

Magdalena Graaf

38, sambon Filip, Isak, 18, Lancelot, 13, Tristan, 9, och Charlie, 2.

”Det har varit strålande, bästa jag haft på många, många år. Jag har fått utveckla mig själv, barnen har varit friska och allting runt omkring, som kärleken, har flutit på på väldigt väl. Omslagsplåtningen var som alltid kul, det är alltid roligt att fotografera för mama. Man äter en god lunch, det är trevliga människor, avkopplat och härligt.”

Här kan du läsa omslagsintervjun med Magdalena Graaf!

Och givetvis hade vi också en intervju Årets mama Charlotte Perrelli - läs den här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer