Foto: hans ericksson

Hanna Hedlund: "Jag försöker vara en närvarande förälder"

Artisten och programledaren Hanna Hedlund, 36, och hennes Martin Stenmarck väntar sitt tredje barn. "Jag mådde fruktansvärt illa fram tills för ett par veckor sedan", säger Hanna till mama.

Hej Hanna, grattis till graviditeten! Hur mår du? - Tack! Jag är i slutet av 13:e veckan nu. Jag mådde fruktansvärt illa fram tills för två veckor sedan, men nu mår jag bara bra.

 Hur har du haft med gravidkrämpor? - Det har gått så bra under mina båda tidigare graviditeter så jag räknar lite med att det gör det den här gången också. Jag ska ju ut på julturné senare. Jag känner mig ödmjuk inför ödet och håller tummarna för att det ska gå vägen.

Du är tvåbarnsmamma i dag, vilken skillnad tror du att det blir med ett tredje barn i huset?

 

 - Jag har inte hunnit tänka så mycket på det, men det är klart att det kommer att bli skillnad. Det blir ju en ny person där hemma. Men jag inbillar mig att det kommer att bli lugnare på något sätt. När man är förstagångsmamma så är ju allting så omvälvande på alla håll och kanter. Sen fick vi nummer två ganska så tätt därpå och då hann man inte heller med riktigt. 

 

 - Nu föreställer jag mig att det kommer att bli lugnare, när vi inte har några andra blöjbarn hemma. Men bara barnet är friskt så får det bli som det blir.

 

Hur är du som mamma?

 

- Man har ju en önskebild av hur man skulle vilja vara, men sen kanske man inte alltid lever upp till den bilden. Jag försöker att vara så närvarande som möjligt. Jag är med i skolan och förskolan någon dag per termin, jag försöker lära känna barnens kompisar och så är jag tydlig med gränser. Det tror jag att vi alla mår bra av.

Så att du är närvarande är kanske din främsta styrka. Vilken är din största brist som förälder?- Just nu tycker jag att det är mitt tålamod. Jag brukar ha större tålamod, men jag tror att det är graviditetshormonerna som spökar. Men vanligtvis är nog min största brist att jag är dålig på att delegera ansvar till barnen, att få dem att hjälpa till att duka av bordet och sånt. Men det skulle nog inte mina barn säga var en dålig sida, haha.Är du och Martin alltid överens när det gäller frågor som rör barnen?- Ja, alltid. Vårt förhållande är helt perfekt, haha. Nej, men det är väl som i alla förhållanden, man är inte alltid överens. Men vi har samma värdegrund och tycker faktiskt oftast lika.Ingen av er har några 9-5-jobb direkt. Hur får ni ihop det så kallade vardagspusslet?- Vi har ingen riktig vardag så det blir inget pussel att lägga. Vi tar det vecka för vecka och planerar mycket. Ofta kan vi lösa det så att en jobbar och en är hemma så det är inte så ofta som vi behöver barnvakt.

Den 5 oktober ger du din show ”Är man en milf nu… eller?” på Hamburger börs. Är det speciellt att stå på scen när man är gravid?- Det blir lite speciellt med den här föreställningen faktiskt. Den bygger ju på utvalda delar av mina dagböcker från mina båda mammaledigheter. Det känns speciellt att göra den nu när jag är på väg in i det där igen.

Hur är det att underhålla en publik på egen hand under en och en halv timme?- Just den här föreställningen är mer som en teaterföreställning än en show faktiskt. Det är väldigt avskalat och intimt. Det krävs stor koncentration, det är på mig allt hänger. Jag kan inte skylla på någon annan om det går dåligt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!