Grattis Prinsessan Madeleine! Det här kan du vänta dig under din graviditet.
Grattis Prinsessan Madeleine! Det här kan du vänta dig under din graviditet.

Grattis Madeleine! Detta kan du vänta dig under din graviditet

Äntligen! Nu är det dags för dig, prinsessan Madeleine, att få ett alldeles eget gullefjun. Men vägen dit är ännu lång. Det här är den emotionella berg- och dalbana som du måste åka med på från och med nu.

1. Lyckan! Äntligen är detmintur att få bli mamma. 

2. Sedan: illamående. Det vänder sig i magen, oavsett tid på dygnet eller tillställning. Finns dock inget att göra. Bara att härda ut, tyvärr.

3. Matsug. Du kommer att vilja äta saker som du aldrig trodde du kunde vara sugen på. I mängder.

4. Eeeeewwww. Ett nytt sätt att förstå världen på smyger sig träder fram – helt plötsligt blir dofter och lukter dina främsta guider i tillvaron.

5. Irritationen. "Hallå, jag är faktiskt gravid!" Saker du inte brytt dig om tidigare får helt plötsligt betydelse, typ "varför har vi inte fixat den där lampan som vi har sagt i tre månader att vi ska göra." Att reta sig på småsaker är ett faktum.

6. Matsuget. MATSUGET! Vill. Ha. Lakrits/persikor/päron/godis/tegelsten/choklad. Nu. Det sätter in. Det gör det.

7. Tröttheten. Herregud! Det känns som om du är trettio år äldre. Du skulle kunna sova dag och natt.

8. Kaffevanorna. Dags att sluta med dem: Bland annat behöver du dra ner på att att dricka stora mängder take away-kaffe där borta i Neeeew Jååårrk.

9. Du kommer att gråta. För ingenting. För allting. Det är synd om dig. Allting är jobbigt. Ibland. Hela tiden.

 

10. Glädjen! Du är lyckligast i världen. Det ska komma en liten bebis! Som är min! Livet kan inte bli bättre.

 

11. Oron. Den kommer plötsligt. Vad kommer att hända nu? Tänk om...? Hur ska det gå? Vad ska vi göra med...? Vem ska..? Hur blir det med...? Hoppas att bebisen mår bra! Gör den det?!

12. Din nya kropp. Vad händer med den?! Fingrarna kan stelna, bland annat. Det kallas karpaltunnelsymdrom. Det är inget farligt. Men det kan kännas läskigt.

13. Sparkarna! Först känns det som en liten fisk som bor i magen. Och sedan som om det är en trummis som bor där.

13. Halsbrännan, oooh, halsbrännan. Det är förstås bara ett av många av alla de kroppsliga besvär man kan få. Ta det lugnt. Det går också över.

14. Apropå kroppen. Det är inte bara magen som förändras. Även tänderna kan få sig en törn. Så borsta, borsta.

15. Andningen. Du flåsar som en blåsfisk när du ska gå upp för trapporna. Men lugn. Ju tyngre barnet blir, desto svårare att andas. Det är heeelt normalt.

16. Oskönt. Din nya kroppsform gör att du kommer att känna dig helt oformlig. Det blir svårt att sova. Men om du inte kan sova, vila. Det är snart det verkliga jobbet börjar.

17. Ibland vill du bara skrika av frustration. Det är tungt, jobbigt och omtumlande att plötsligt inte äga sin kropp längre.

18. Nära nu. Du känner dig som ett barn på julafton. Snart är det dags att öppna presenten! Den som väntar på något gott...

19. Förlossningsdags! Skrik. Andas. Skrik. Andas. Det är det enda du behöver tänka på. Snart är det över!

20. Hen är äntligen här! Ditt eget gullefjun har nu sett dagens ljus.

21. Sedan väntar det här...

21. ...men det är en helt annan historia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer