Foto: August Zachrisson

Frida Öhrn: ”Jag har lätt att känna mig otillräcklig som mamma”

Att vara musiker och mamma har både fördelar och nackdelar. Singelaktuella sångerskan Frida Öhrn delar med sig av hur hon kombinerar de båda liven – och hur de ibland krockar.

Frida Öhrn slog igenom internationellt tillsammans med gruppen Oh Laura och superhiten ”Release me” för tio år sedan och har de senaste åren turnerat land och rike runt tillsammans med country-trion Cookies 'N' Beans. Nu är hon dubbelt aktuell med egna singeln ”The call” samt Peter Jöbacks show ”Med hjärtat som insats” på Cirkus.

– Det känns väldigt kul att vara med i en sådan stor uppsättning där jag dansar, sjunger, skapar karaktärer, byter peruker om vartannat. Jag känner mig väldigt taggad när jag måste lära mig något nytt.

Hur är det att vara artist med små barn? 

– Härom dagen kändes det väldigt stressigt på alla plan. Då har jag lätt att känna mig otillräcklig som mamma. När det blir sena kvällar och tankarna snurrar. Grät en skvätt i bilen till repet, grät lite mer med mina kära kollegor. Jag tror att det är viktigt att dela med andra när det känns som att allt svämmar över. Att inte skämmas över de känslorna. Alla har vi varit där någon gång, men ibland är det svårt.

Frida med sambon Erik och barnen Folke och Bror.

Vilka utmaningar har du när det gäller att kombinera familjelivet och artistlivet?

– Att förstå att allt går i perioder, hitta återhämtning med familjen men också själv.

Vilka fördelar har du som musikermamma?

– Jag får hänga med mina barn väldigt mycket, kan hämta tidigt och lämna sent om jag vill. Dessutom är det en ynnest att få arbeta med något som är min passion, som ger mig så mycket kraft och energi.

Vad inspirerar dig?

– Människor. När jag får komma in under skinnet, prata på riktigt och förstå historien bakom. Nya jobb och utmaningar, musik, konst, böcker, serier, poddar, skog, hav.

Vad vill du förmedla som artist?

– När jag skapade mitt soloprojekt Öhrn pratade jag mycket om att lyssna på sin inre röst, stanna upp, känna efter. Fråga sig själv, vad behöver jag, vad mår jag bra av? Det hänger ihop med att våga ta sig själv och sina idéer på allvar. Vi ska vara snälla mot oss själva och vår omgivning. Det är inget mjäkigt flumsnack, det är livsviktig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!