Emma är ny skönhetsbloggare på mama.nu: "Jag vill alltid ha en schysst bas och lite färg på kinderna"

Makeupartisten och skönhetsjournalisten Emma Nybom Johansson bloggar om skönhet på mama.nu. "Det är fantastiskt att få dela med sig av smarta tips och knep och härliga nyheter med andra skönhetstörstande själar", säger Emma Nybom Johansson.

Välkommen till mama.nu, Emma! Hur känns det att börja bloggahos oss?– Superkul! Det är fantastiskt att få dela med sig av smarta tips och knep och härliga nyheter med andra skönhetstörstande själar. Bloggformatet passar ju dessutom extra bra när man trots det söta men ack så krävande småfolket vill hinna förmedla viktigheter via text.

Berätta lite om dig själv. Vem är du?– Jag har jobbat i skönhetsbranschen i 13 år och började min karriär som makeupartist för agenturen Mikas för att sedan sadla om till skönhetsredaktör för Cosmopolitan där jag var i 6 år. Numera är jag frilans. Som person är jag nog lite pajas av och till och besatt av att göra vardagen mer kul och spännande vilket resulterar i att jag ofta dagdrömmer. Jag kan få en galen adrenalinkick av ett snyggt plagg eller en outstanding foundation och kan eventuellt vara en av Sveriges mest hängivna bodylotion-användare.

Är det något särskilt område inom skönhet som intresserar digsärskilt mycket?– Jag har gett mig fasiken på att hitta de mest ultimata produkterna för att få till en fräsch look utan att det tar mer än 5 minuter, så man kan ju säga att det mesta som är effektivt och piggar upp anletet intresserar mig. Allt eftersom markservicen av miniatyrhärskarna hemma satt sina spår så har jag även blivit mer intresserad av djupgående och aktiv hudvård/behandlingar.Vilka skönhetsprodukter klarar du dig inte utan?– Ansiktskräm, serum, läppbalsam, en fabulös bas, corrector, mascara, rouge och torrschampo. Jag låter kanske helt galen..?!Du har en 5-månaders son. Hur ser din skönhetsrutin ut just nu?– Man skulle kanske kunna tro att den har minimerats, men icke! Det är ju nu jag behöver all hjälp jag kan få för att se levande ut tänker jag. Jag vill alltid ha en schysst bas och lite färg på kinderna, så får resten bero på vilka möjligheter som ges.

Vilket är ditt bästa bli-snygg-snabbt-tips till andra mammor med ontom tid?

 

– Investera i ett brun- eller ljusrosa krämrouge som du duttar med mitt på kindens äpple och över läpparna. Då ser du representabel ut även om du såg döden i vitögat vid den femte matningen kl 02.10...

Ta mig till skönhetsbloggen Beauty-Emma!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer