Emilia sjunger för Electra varje dag.
Emilia sjunger för Electra varje dag.

Emilia de Poret om sitt mammaliv

Nyblivna mamman och popsångerskan Emilia de Poret, 35, avslöjar allt om amningen, bebischocken och sömnbristen.

Amning: ”Electra är väldigt lång och smal även om jag ammat henne hela tiden, från att hon var tre månader får hon också ersättning en gång per dag. Både jag och Amaury var smala som bebisar och barnmorskan säger att Electra nog kommer att ligga under kurvan på vikten – trots att hon äter sju gånger om dagen och är nöjd.”

Bebisskrik: ”Första månaden fick jag panik när hon skrek, men man blir rätt rutinerad. Jag tror att ju lugnare man själv är, desto lugnare blir det.”Sömnbrist: ”Sömnen har inte varit den roligaste, men nu sover hon åtta timmar per natt. Det är en drömbebis. Jag tror kanske det är för att hon får ersättning.”

Bebischocken: ”Det var läskigt att få bebis. Det var inte självklart när man kom hem från bb, allt var så nytt. Det var mycket känslor! Jag förstår inte när folk säger: ’Det är så naturligt och självklart’. För det är inte det. Jag tyckte första tiden var overklig. Jag var tvungen att gå upp och titta på henne för jag fattade inte att jag hade ett barn. Sedan blir det världens mest naturliga grej, ju mer man växer in i rollen.”

Samlivet: ”Just att vi har varit ihop länge – det är så bra. Och för att vara ärlig: jag är den som har tagit beslutet att inte skaffa barn tidigare. Jag har känt att jag måste göra det här (musikkarriären) … Men när jag blev gravid blev jag så glad. Min största rädsla var att jag inte skulle kunna få barn. Faktum är att jag fick ett missfall först, innan jag blev gravid med Electra.”

Mammaångesten: ”Det jobbigaste är att jag får paniktankar att något ska hända Electra. Och jag känner separationsångest. Ibland vill jag inte ens bege mig ut på stan ifall någon typ skulle sno henne. Jag har SJUKA fantasier.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!