"Det är föräldrarna som behöver hjälp vid en separation"
"Det är föräldrarna som behöver hjälp vid en separation"

Jessica Almenäs: "Det är föräldrarna som behöver hjälp vid en separation"

Två år efter separationen från Jacks, 3, pappa, lever TV4:s Jessica Almenäs, 32, ett ganska stressigt, men också härligt liv. "Skilsmässan funkade smidigt, men oj, oj, oj vad jag saknar Jack varannan vecka", säger programledaren.

GRAN CANARIA, APRIL. Den här blonda norrländska ladyn är resvan. Jessica Almenäs, 32, tvekar inte en sekund när mama frågar om hon vill åka till Playa Meloneras på Gran Canaria en vecka med sonen Jack, 3, för att plåta sommaromslag. Avresan sker tidigt på söndagmorgonen

efter den stora fredagsfinalen i TV4:s ”Let’s Dance”, som Jessica programlett. Hon är enligt teamet ”löjligt fräsch” – ändå.

– Gud vad skönt med lite sol! Jag reser ofta med Jack, vi bor ju även i Norge

numera.

Foto: hans ericksson

STOCKHOLM, MAJ. Hon hoppar ur bilen, går fram till förarsätet och klappar Jack på kinden, innan hon vinkar hejdå och rättar till läderväskan med nitar som är på väg att kana av axeln. Så går Jessica mot fiket där hon ska intervjuas. Hon balanserar lite på kullerstenarna med sina högklackade, supersnygga, svarta sandaler som visar sig vara från Wedins (och hon är inte lite stolt över fyndet).

Hon ser (återigen) rasande pigg ut, men påstår att hon är i stort behov av caffe lattes på morgonen. Till det blir det en macka med dijonsenap, ost och skinka. Det dröjer inte länge innan hon halar upp mobiltelefonen ur väskan för att visa stackars Jacks blå­slagna ansikte. Han ramlade i trapp­avsatsen på Solvalla där han var med pappa några dagar tidigare. Vansinnigt söt trots sina blåa märken.

Jack är en riktig liten globetrotter, inte minst eftersom han delar sina mammaveckor mellan Stockholm och Sandefjord, Norge.

Sist mama intervjuade dig bodde du fortfarande ihop med Jacks pappa Johan (Edlund, sportkommentator på TV4 som även jobbar med Jessica på ”Tipslördag”). Vad hände?

– Det var inget dramatiskt, egentligen. Jag och Johan var väldigt överens om att vi skulle gå skilda vägar. Det var ingen som hade träffat någon annan, inga hårda ord. Såklart är det tråkigt att separera när man har barn ihop. Fast vi kände att vi båda mådde bäst av att inte leva ihop, att vi båda skulle bli gladare av det. Och så blev det också. Men det tråkiga är ju att jag missar halva tiden med Jack, säger Jessica och ett stråk av sorg går över ansiktet.

Hur fixade Jack skilsmässan?

– Det fungerade smidigt, han var ju så liten, inte ens ett år, när vi flyttade isär. Nu minns han inte att jag och hans pappa bott ihop. Så på det sättet blev det bättre för Jack, än om vi hade väntat i två–tre år. Nu är det såhär han tror att det ska vara.

– Jag kan tycka att det snarare är föräldrarna som behöver förberedas på att vara ifrån sina barn. Jag, som började jobba tidigt (Jack var några månader gammal), och kände mig som en sliten småbarnsmamma, tänkte först ”gud vad skönt med en god natts sömn”, men upptäckte ganska snabbt att det inte var så skönt med varannan vecka-livet. Första dagen då vi bytt är det okej, då fixar jag saker som inte hunnits med och så. Men efter max en dag börjar jag längta efter honom, kollar min kalender och bara: ”Men är inte den här veckan slut snart så han kan komma tillbaka!?”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer