Designern Valerie Aflalo: "Jag pratar inte om skönhet med mina döttrar"

mama har snackat skönhet – på djupet! – med tre snygg-mama-favoriter. I andra delen av tre delar designern Valerie Aflalo med sig av sina bästa hårtips. Och förklarar varför hon inte pratar med barnen om sitt jobb.

Att vara trebarnsmamma hindrar inte kläddesignern Valerie Aflalo, 40, mamma till Nicoletta, 10, Bianca, 4, och Leonie, 1, från att alltid (jo, det är sant!) vara snygg i håret.

Valerie med yngsta dottern Leonie.

Hur lyckas du hålla håret så schyst jämt?

– Jag prioriterar alltid att göra en inpackning efter att jag schamponerat håret, mitt hår behöver en ordentlig kur då det ofta blir torrt. Sedan är jag väldigt noga med vilka produkter jag använder, och så klipper jag det regelbundet. Innan jag fönar, preppar jag alltid med någonting vårdande och sedan fönar jag aldrig för varmt. Det gjorde jag förut, men inte längre!

Vad hittar vi i din handväska till vardags?

– Alltid mitt läppbalsam och en bra handkräm! Förutom det så finns där också lite russin, riskakor, datorn, mobilen, alltid något extra klädesplagg och sådant som mammor med barn behöver, ha ha.

Favoriter i necessären: Nagellack från Essie, tandkräm från Marvis, Aloe vera gelly från Forever och så såklart rosetter till barnens hår.

Vad är viktigt för dig när du köper nya skönhetsprodukter?

– Att de är eko! Jag vill ha det ekologiskt så långt det går, både för min egen skull och för miljön. Jag tycker att det kan vara lite svårt att hitta bra ekologisk makeup, men när det kommer till hårprodukter och sådant som ska vara på huden är utbudet riktigt bra. Jag försöker förresten att tänka ekologiskt även i övriga livet, till exempel genom att bara köpa ekologisk mat till familjen.

När det kommer till hårprodukter är ekomärket Yarok förstahandsvalet för Valerie. Klassikern Morrocan-oil treatment ger extra skydd till längder och toppar. Efter föning och styling brukar Valerie spreja håret med Texture spray från Unite.

Vilken skönhetsprodukt kan du inte vara utan?

– Min dagkräm, den packar jag alltid med mig eftersom jag ofta känner mig torr i huden.

LÄS OCKSÅ: Sofi Fahrman om sina skönhetsfavoriter: ”Jag dras till maskulina dofter”

Finns det någon behandling som du gärna unnar dig?

– Ja, förut gjorde jag aldrig behandlingar, nu gör jag dem betydligt oftare och då gärna en ansiktsbehandling.

Valerie doftar gärna gott av Voyage d'Hermès från Hermès eller Chloé från Chloé. Face and body foundation från Mac hjälper till att dölja vaknätter. Vamplify från Mac eller Lip intense från Akademikliniken fixar rätt look på läpparna.

Du har tre små tjejer därhemma, hur vill du att de ska förhålla sig till skönhet i framtiden?

– Eftersom jag jobbar i en bransch där ytan är viktig försöker jag att inte prata så mycket jobb hemma. Mitt äldsta barn har inte heller varit så intresserad av sådant där. Bianca däremot är intresserad av både kläder och smink. Vi pratar om det hemma, speciellt kring vad som händer i sociala medier, vad som är på riktigt, vad som inte är riktigt och varför. Jag försöker förklara hela tiden, vi har en dialog och jag försöker kommunicera vettiga värderingar.

Av: Frida Fahrman

 Foto: Anna Moller

[adSpace placement="manual"]

Shoppa Valerie Aflalos skönhetsfavoriter

 

Nagellack, Essie "Go overboard", 129 kr, Ellos.

 

Tandkräm, Marvis, 80 kr, Åhléns.

 

Hårrosett, Petite Olivia, 59 kr, By Engberg.

 

Ekologiskt schampo, Yarok Feed your moisture, 389 kr, Naturligtsnygg.se.

 

Ekologiskt värmeskydd, Yerok Feed your ends, 149 kr, Naturligtsnygg.se.

 

Hårolja, Morrocanoil, 359 kr, Bangerhead.

 

Hårspray som ger volym, 275 kr, Unite.

[adSpace placement="manual"]

 

Parfym, Voyage d'Hermès EdT, 860 kr, Åhléns.

 

Parfym, Chloé EdT, 535 kr, Eleven.

 

Face and body foundation, Mac, 285 kr, Åhléns.

 

Läppglans, Mac Vamplify "Spanking haute" , 210 kr, Åhléns.

 

Läppbalsam, Akademikliniken Pure lip intense, 265 kr, Eleven.

Plock: Caroline Borg

Alla produkter i denna artikel är utvalda av mamas redaktion. Alla produkter länkas till återförsäljarna och vissa via tjänsten Apprl.

Artikeln är tidigare publicerad i mama nr 1 2017, som går att läsa i appen mama PLUS – gratis för prenumeranter!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande!