Foto: Liderina

Dåligt mamma-samvete? Hantera det som Hollywoodstjärnan Hilary Duff

Någon gång fått frågan om varför du ”måste jobba” av mini? Känt hur det dåliga samvetet träffat som en pil rakt in och inte kunnat ge ett vettigt svar? Kör en copy paste på ”Younger"-skådespelaren Hilary Duffs svar till sin sexåriga son.

Inte ens kändismammor klarar sig undan det där mastiga och ständigt gnagande dåliga samvetet. När kidsen står med rådjursögon och verkligen inte vill gå till förskolan/skolan och bara inte kan förstå varför mamma måste jobba.

”Younger”-skådisen Hilary Duff, mamma till Luca, 6 och med bebis i magen, tog nyligen upp ämnet i en intervju med Huffington Post. Duff fick nyligen frågan av 6-åriga Luca om varför hon jobbar så långt hemifrån, och varför hon överhuvudtaget måste jobba.

– Det är inte helt lätt att förklara. Å ena sidan vill jag bara säga att “du vet alla saker du har, huset vi bor i, allt det är för att jag har ett jobb”. Men det betyder liksom inget för en sexåring, säger hon till Huffington Post.

Luca, Hilary och lillasyster på jäsning i magen. Foto: Instagram @hilaryduff

Läs mer: 11 anledningar att börja kolla på Younger

Så istället bestämde hon sig för att förklara på ett annat sätt.

– Jag vill ju fortsätta få känna mig som jag och inte bara vara mamma hela dagarna och jag tycker att det är okej att förklara det för sina barn. Behovet av att vara både mamma och människa, säger hon i intervjun.

Så hon valde att säga det till Luca.

– Jag sa till honom att “jag har jobbat sedan jag var tonåring och det är en stor del av mitt liv. Jag försöker att finnas här för dig så mycket jag bara kan, men att jobba är en del av att vara vuxen. Och när går i skolan så kommer du komma fram till vad du vill göra och du kommer också att få ett jobb och du kommer ha en egen familj”. Jag försökte ge ett lätt svar på en stor fråga.

Och kanske är det precis så vi också ska göra när frågan kommer – att säga som det är; att mamma kan vara både mamma och människa. Och hoppas på att vi på så vis kan inspirera våra barn att skapa sina egna drömmar och mål. Med mamma som förebild.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer