Charlotte Perrelli blir snart mamma för tredje gången - till en pojke till.
Charlotte Perrelli blir snart mamma för tredje gången - till en pojke till.

Charlotte Perrelli: "Jag hoppas få föda en dag när jag är ledig"

Det blir en pojke till för Charlotte Perrelli, 38. "De flesta tror nog att 'Charlotte ville ha en tjej'. Men när vi trodde att det skulle bli en flicka så var det nästan förenat med ångest", säger Charlotte Perrelli.

Sångerskan Charlotte Perrelli, 38, är gravid i vecka 33 – och mitt uppe i Diggiloo-turnén. Här är det inte tal om att ligga på sofflocket i väntan på att bebisen gör entré.- Men jag är snäll mot mig själv och har på mig gympadojor med inbyggd kilklack i stället för 14-centimetersklackar, säger Charlotte Perrelli.

Hur mår du då?- Jag mår jättebra, men jag har precis börjat känna att det är ganska tungt. Jag är rätt stor nu så jag ser fram emot förlossningen. Jag blir lätt trött och samlar vatten i fötterna och sådär.

Hur är det med sömnen, får du sova om nätterna?- Finns det något som är jobbigt så är det faktiskt det. Jag sover inte så bra utan försöker desperat bulla upp med kuddar mellan knäna för att hitta en bekväm sovställning och samtidigt för bebisen ett enormt halabaloo där inne. Jag vaknar säker tio gånger varje natt av att bebisen sparkar och sen tio gånger för att jag måste gå upp och kissa.

Och så ska du stå på scenen med Diggiloo.- Ja, men det går bra. Sen vet jag ju att jag fortfarande har den tyngsta tiden framför mig. Jag har foglossning och jag har varit orolig för att den ska bli så svår att jag inte kan röra mig, men det har funkat bra.

Du har drygt sju veckor kvar till förlossningen och turnén håller på till och med 20 augusti.- Jag hoppas få föda en dag när jag är ledig och är i Stockholm, så att jag kan föda på BB Stockholm som jag gjort förut och där jag känner mig trygg. Men om förlossningen startar när jag är på Öland eller någon annanstans så hoppas jag att de tar hand om mig där (skratt).

- Tanken är inte att jag ska missa några gig. Om jag har ett gig dagen efter förlossningen så tänker jag att jag ska stå på scenen. När Alessio föddes gjorde jag Rosa bandet-galan när han var tre dagar. Då kommer jag ihåg att jag inte riktig hade någon stabilitet i kroppen och att det var lite svårt att hålla tonen, men det gick. Jag är obotlig optimist!

Hur har den här graviditeten känts jämfört med dina tidigare två?- Jag har mått illa mycket mer och mycket längre den här gången. Illamåendet försvann först för någon månad sedan.

Du älskar att träna och har skrivit två egna träningsböcker. Hur har du gjort nu under graviditeten?- I början tränade jag ganska mycket. Jag har till och med skrivit en bok om gravidträning som kommer ut nästa år. För mig funkade det bra att träna ända tills jag fick foglossningskänningar, då vågade jag inte längre fortsätta eftersom jag visste att jag hade Diggiloo framför mig.- Men nu längtar jag verkligen efter att få sätta igång att träna igen!

Är det viktigt för dig att komma i form snabbt?- Inte för mig själv, för egot, utan mer för att det förväntas av mig att jag ska kunna röra på mig på scenen och så. Men det är inte så att jag har tänkt på vad jag äter under graviditeten eller att jag har missunnat mig något. Jag känner ingen stress att komma i form igen när bebisen kommit.

Ni har tagit reda på vad det blir och det blir en liten pojke. Vad tycker Angelo och Alessio om att få en lillebror?- Åh, de är så enormt glada! Jag hade inte vågat hoppas på det, det kan ju vara svårt när det är en ny pappa och så. Men de är så kärleksfulla och glada. De har sagt ”mamma, du skulle inte ha berättat för oss, vi kan inte vänta så länge”.

- Men först trodde vi ju att det skulle bli en flicka eftersom jag hade gjort ett test som sa att det var det och då tyckte de inte att det var så kul. De vill ju ha en lillebror.

Ja, du har sagt att du är glad att det är en pojke, vilket verkar förvåna många.- De flesta tror nog att ”Charlotte ville ha en tjej”. Men när vi trodde att det skulle bli en flicka så var det nästan förenat med ångest. Dels eftersom mina söner inte ville ha en lillasyster, men också för att jag känner att jag kan ju det här med pojkar. Jag är inte sådär flickig och daltig som man kanske tror. Sen har ju Anders en dotter sedan tidigare och jag visste att han ville ha en son som han kan ta med på matcher och sådär.

Har du aldrig känt någon längtan efter en dotter?- Jo, efter pojkarna kände jag att om det blir ett tredje barn så skulle jag vilja ha en dotter. Men det var länge sen!

Hur är du som mamma?- Jag är inte speciellt sjåpig, har jag insett. Jag har träffat en man som är sjåpigare än mig faktiskt. Jag är rak, tydlig, det ska vara ordning och reda och jag lär mina barn vad som är rätt och fel. Sen är jag absolut kärleksfull och enormt engagerad i mina barn. Jag har ju alltid varit ensam med dem och därför sett till att lära dem åka skidor och skridskor och sånt fastän jag själv inte kan.

Du och Anders, smider ni några giftasplaner?- Nej, det är absolut inte något planerat. Nu är det bebis först och fokus på det, sen får vi se. Men vi har pratat om det såklart, kanske blir det något till nästa sommar.

Följ Charlotte Perrelli i hennes blogg där hon skriver om graviditeten, sitt jobb och den kommande Spanien-semestern!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!