Foto: Karl Nordlund
Foto: Karl Nordlund Foto: Karl Nordlund

Carin da Silva: "Jag har fått en ny relation till kroppen"

Gravida mama-bloggaren Carin da Silva är stolt och glad över mammakroppen. "Insta och Twitter skapar lätt mammamage-hets, det viktigaste är väl att man mår bra?!" Läs hela omslagsintervjun i senaste numret av mama.

Som proffsdansare hade Carin da Silva sin kropp som arbetsredskap. Hon har alltid varit stolt över kurvorna, men efter graviditeten med Theo kände hon inte igen sig själv, berättar hon för mama.

– Magen var plufsig och mjuk. Jag hade en del extra hud och brösten var liksom tomma. Jag har flera bristningar på magen, de kommer aldrig att försvinna. Men det är Theo som gett mig dem – jag är en tigermamma!

Foto: Karl Nordlund

Carin da Silva om mammakroppen

Det är hård press på nyblivna mammor i dag, menar Carin da Silva. Med bloggar, Twitter och Insta hetsar många varandra genom att visa sina platta magar under hashtaggen #mammamage, säger hon.

– Jag har fått en helt annan relation till kroppen de senaste åren. Den har producerat ett barn, det är så jäkla häftigt! Jag är så tacksam över att den fungerar. Men det tog ett tag innan jag kände att den var min igen efter förlossningen. Den var Theos, och brösten var bara matmaskiner.

Är kroppen din nu?

– Nej, nu är den utlånad till bebisen, säger Carin och lyser upp igen när hon lägger handen på magen. Japp, där kom en spark till.

Fotnot: Denna text är en sammanfattning av en längre intervju som publiceras i nya numret av mama, ute nu! Originaltext av Åsa Brolin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!