Bakverk och Fikastunder - ny bakblogg på mama.nu

Ulrika Ahlström, 33, är trebarnsmamman bakom bakbloggen Bakverk och Fikastunder som du från och med i dag hittar hos oss på mama.nu. "Barnen tycker det är coolt att få önska sig vilket tema de vill till sin födelsedagstårta", säger Ulrika.

Välkommen till mama, Ulrika! Hur känns det att komma till oss?– Tack så mycket! Det känns väldigt roligt. Ni verkar vara ett härligt gäng här på Mama!

Du bloggar främst om bakning. Hur kom det sig att du startade en bakblogg? – Bloggen började som en tårtblogg 2010 eftersom jag ville spara kort på alla dekorerade tårtor jag gjorde. Den fylldes även snabbt med recept på allt jag bakade.Vad är roligast att baka?– Svår fråga. Jag trivs i köket när jag får röra i bunkarna men jag gillar även att skapa vackra bakverk. Tårtor är nog extra roligt! Något som är tidskrävande och som jag gärna hade haft mer tid för att göra.

Vilka av dina bakverk går hem mest hos barnen?– Jag skulle nog säga alla vanliga bakverk som kanelbullar, kladdkakor och muffins. Annars tycker dem det är coolt att få önska sig vilket tema de vill till sin födelsedagstårta.Och dina läsare då, finns det några recept de gillar mer än andra?– Mina läsare uppskattar alla mina steg för steg beskrivningar, tårtfyllningar och tårtbottenrecept men även alla recept på kladdkakor och muffins. De verkar också uppskatta variationen av allt hemmabakat jag bjuder på. Svårt att välja ut några efter ett fyra års receptarkiv.

Hur gör du, följer du du recept eller experimenterar du mycket i köket?

 

– Både och skulle jag säga. Jag får mycket inspiration ifrån nätet men oftast rör jag ihop något eget.

 

Vilka är dina bästa tips för hur man lyckas med baket?

 

– Läs igenom hela receptet innan du börjar baka så du vet hur du skall göra när du börjar. Mitt bästa tips är att ha gott med tid och inte stressa igenom ett bak. Varje kaka kräver din uppmärksamhet. Jag kan ibland både laga mat, baka och hänga tvätt samtidigt men då blir ju resultatet därefter.

Ta mig till Ulrikas blogg Bakverk och Fikastunder!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!