Årets stilmamas 2016! Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret tar emot pris av Tilde de Paula.
Årets stilmamas 2016! Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret tar emot pris av Tilde de Paula. Foto: Camilla Svensk

Årets mama 2016 – här är vinnarna!

Vad har en ­robotforskare, en fotbollsmålis och en barnprogramledare gemensamt? Jo, de är modiga, de är mäktiga och de är mammor. Mammor som gör skillnad – på ­riktigt. Möt Årets mamas 2016.

Årets viktigaste mama 2016: Elaine Eksvärd

Foto: Karl Nordlund

Motivering: Årets viktigaste bok, ”Medan han lever”, fick oss att gråta av både ilska och sorg. Hon tar debatten om sexuella övergrepp, och hon gör det för barnens skull. Årets viktigaste mama är Elaine Eksvärd.

Årets inspiratörsmama 2016: Julia Mjörnstedt Karlsten

Foto: Jakob Dahlström

Motivering: Hon skapar ljuvliga, miljövänliga filtar – och ger jobb åt utsatta människor. I samarbete med Kappahl presenterar vi årets inspiratörsmama – Julia Mjörnstedt Karlsten!

Årets framtidsmama 2016: Danica Kragic Jensfelt

Foto: Jakob Dahlström

Motivering: Hon är robotforskaren vars mål är mer egen- och familjetid för alla mamas. Och att ge sin son en röst. Årets framtids-mama är Danica Kragic Jensfelt!

Årets läsmama och läspapa 2016: Nassim Al Fakir och Ylva Hällen

mama ­presenterar årets läsmama och läspapa i samarbete med McDonald's och Läsrörelsen, som vill ­peppa barn och föräldrar att läsa mer – och fira människor som ­inspirerar ossatt läsa.

Foto: Jakob Dahlström

Motivering: Hon väcker barnens fantasi med klassiskt sagoberättande i ett lekfullt format – gärna med musik till. Årets läsmama är Ylva Hällen.

Foto: Jakob Dahlström

 

Motivering: Han underhåller våra barn, inspirerar oss föräldrar, och läser självklart för sonen Tilo, 4 – trots att han själv har dyslexi. Årets läspapa är Nassim Al Fakir.

Årets bragdmama: Hedvig Lindahl

Foto: Christopher Hunt Foto: Christopher Hunt

Motivering: Med en sådan klippa i målet var det ingen match för Sverige att ta ett historiskt OS-silver i fotboll. Hedvig Lindahl är årets bragdmama!

Årets stilmamas: Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret

Foto: Jakob Dahlström

Motivering: De hjälper oss att hitta stilen, och visar hur viktigt det är att boosta och peppa andra mammor. Årets stilmamas är Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret.

Läs allt om Årets mama 2016 här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer