Foto: Karl Nordlund

Årets mama 2015 – här är alla vinnarna!

Årets mama 2015 är avgjord! Här är alla vinnare som engagerar, inspirerar och gör skillnad – för andra mammor och barn.

Årets hjältemama 2015 – Anna Ingemarsdotter Wängdahl

Foto: Hans Ericksson

Motivering: Mitt i sorgen och smärtan bestämde hon sig för att göra något för andra som drabbas av samma sjukdom – livmoderhalscancer. Nu har hon snart samlat in närmare 400 000 kronor till forskningen. Årets hjältemama Anna Ingemarsdotter Wängdahl röstades fram av mamas läsare.

Årets inspirationsmamas 2015 – Anja Pärson och Filippa Rådin

Foto: Karl Nordlund

Motivering: På röda mattan visar de att en familj kan se ut på mer än ett sätt, och i jobb och privatliv tar de ställning för jämställdhet, mångfald och rättvisa. Anja Pärsson och Filippa Rådin: ni inspirerar oss!

Årets smartaste mama 2015 – Elina Berglund

Foto: Karl Nordlund

Motivering: Hon är partikelfysikern som var med och upptäckte Higgspartikeln och lyckades med konststycket att skapa ett preventivmedel som till och med påven ger tummen upp för. Årets smartaste mama 2015 är Elina Berglund.

Årets humormama 2015 – Emma Knyckare

Foto: Karl Nordlund

Motivering: Komikerkarriären pekar spikrakt uppåt för P3:s humordrottning, som 2015 gick från radio till tv. Parallellt med ståuppande och barnafödande jobbar hon för att fler tjejer ska få chansen att vara roliga på scen. I dag knycker ingen längre på nacken åt Årets humormama: Emma Knyckare!

Årets artistmama 2015 – Kumba M´bye

Foto: Karl Nordlund

Motivering: Med genombrottet i ”Lyckliga gatan” vann hon folkets kärlek och den inofficiella titeln ”nästa svenska hiphopdrottning”. Årets artistmama 2015 är Kumba M'bye!

Årets entreprenörmama 2015 – Susanne Najafi

Foto: Karl Nordlund

Motivering: Hon är superentreprenören som tröttnade på att se döda barn spolas upp på Medelhavets stränder och fick flygbolagen att flyga flyktingar till Sverige. Ingenting är omöjligt för Årets entreprenörmama, Susanne Najafi!

Årets powermamas 2015 – Hannah Widell och Amanda Schulman

Foto: Karl Nordlund

Motivering: Hundratusentals följer deras business- och privatliv i supersuccén ”Fredagspodden”. De har på några år byggt upp ett imperium av poddar, böcker och eget vin – och parallellt fött tre barn. Årets powermamas är systrarna Amanda Schulman och Hanna Widell!

UNICEF är mamas samarbetspartner och tidningen stöttar deras arbete med barn i hela världen. UNICEF-ambassadören Eva Röse delade ut kvällens priser.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer