Årets Business-mama Isabella Löwengrip: "Jag har vuxit efter skilsmässan"

Foto: Karl Nordlund

Hon har aldrig varit starkare – varken som företagare eller mamma. För Årets Business-mama Isabella Löwengrip är karriär och barn en vinnande kombo.

Ämnen i artikel:

För många är Isabella Löwengrip, 27, fortfarande främst en bloggdrottning, men i dag styr hon även en mångmiljonkoncern där skönhetsmärket LCC går i täten. Samtidigt bossar hon över företaget familjen, med barnen Gillis, 4, och Sally, 2.

Grattis Business-mama! Hur känns det? 

– Superkul! Att visa att man kan kombinera karriär och mammaliv är ett budskap jag verkligen vill nå ut med. Jag kämpar ibland med dåligt självförtroende som mamma och blir orolig över att jag inte ska räcka till. Jag har drivit företag i 11 år, och har en helt annan rutin på det än på familjelivet, som fortfarande är ganska nytt.

Men på något sätt får du det att funka? 

– Ja, jag har faktiskt vuxit som mamma efter skilsmässan (från Odd Spångberg reds. anm). Nu måste jag fixa allt själv när jag har barnen – och det gör jag!

Foto: Karl Nordlund

Isabella Löwengrip kombinerar mammaliv med egna företag.

Du brukar prata om att våga ta hjälp? 

– Ja! Jag har möjligheten att anställa någon som lagar mat och städar. Andra kanske kan ta hjälp av en farmor eller farfar. Det ger mer kvalitetstid med barnen, när jag hämtat på förskolan har vi vi-tid ända till läggdags. Jag är bra på att släppa jobbet, lägga bort telefonen och bara vara med barnen.

Se bilderna från Årets mama 2017!

Vilket är ditt tips för att klara livspusslet? 

– Att sänka kraven – strunt samma om barnen har omaka vantar ibland. Sverige är ett fantastiskt land för att kombinera jobb och familj, men vi faller ofta på vårt dåliga samvete: Över att ta för kort föräldraledighet, över att hämta sent på förskolan. Det är en ständig tävling mammor emellan. Jag tror vi måste börja med att utgå från att alla gör så gott de kan, i stället för att leta fel och kritisera.

Tips till en blivande business-mama? 

– Satsa på något du känner passion för, det har varit nyckeln till framgång för mig. Det är tufft att starta bolag under småbarnsåren – när du bara sovit fyra timmar behöver du den där glöden för att orka med.

– Men när det funkar är det underbart. Både familjen och jobbet ger mig en sådan energi.

Text: Nina HampussonFoto: Karl Nordlund 

 Stylist: Sara Sadeghi

Hår och makeup: Sarah Grundén  

 Fotoassistent: Emil Magnusson  

 Stylistassistent: Emma Sundström 

Tack till Oaxen Krog & Slip och Prince van Orangiën

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande