Årets bloggmamas 2012: Hormoner och hemorrojder

De väjer inte för varken bajskatastrofer eller livskriser – bloggen Hormoner & Hemorrojder har snabbt seglat upp som småbarnsmammans bästa vän på nätet. Tack för alla skratt, Sofia och Therese!

”Åh, vad jag känner igen mig – tack!” 55 000 besökare per månad sprutar ur sig kärlek, skratt och en hel del snor (och andra kroppsvätskor) i kommentarsfältet hos Hormoner & Hemorrojder, bloggen som föddes när kollegorna, och de nyblivna mammorna, Therese Krupa Syllner och Sofia Falk be­hövde utlopp för förstagångsmammachocken. Ett av premiärinläggen slår an tonen, en dagens outfit-bild med texten ”Klädd i kräks”. Igenkänningshumorn är total och responsen har varit överväldigande.– Vi publicerar alla kommentarer, verkligen alla. I början var vi beredda på att få hemska inlägg, men inget hände. Vi har inga nät-troll hos oss, säger Sofia.

Nej, här samlas alla som ”inte heller sover om nätterna eller bara vill garva åt andras bajskatastrofer” och håller virtuella händer genom identitetskriser och utvecklingskaos.– Bloggen har gett mammaledigheten en annan dimension, säger Therese. Den har gett närvaro, den är ett sätt att fokusera på och uppmärksamma detaljer i Miras utveckling.

– Den har betytt oändligt mycket för mig, den har varit en läkande kraft, säger Sofia, som bloggat en del om sin förlossningsdepression.

I bloggen driver tjejerna också kampanjen Mammapeppen som på olika sätt lyfter fram och hyllar mammor som bryter cupcake-fasaden.– Mammalivet ska få vara en tävlings- och prestigefri zon, slår Therese fast.

Lagom till bloggens ettårsdag nu i höst kunde Sofia och Therese dubbelfira när de kammade hem utmärkelsen Årets bloggmama(s) och ett bokkontrakt inom loppet av samma vecka.

 

– Det blev mycket bärs! säger de och skrattar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!